Povežite se s nama

Međimurje

U Štrukovcu postavljeni prikazivači brzine

Objavljeno:

- dana

Prošlog tjedna u naselju Štrukovec na ulazu iz smjera Murskog Središća i ulazu iz smjera Čakovca postavljeni su novi prikazivači brzina. U svrhu regulacije prometa na najprometnijoj državnoj cesti D-209 osim u naselju Štrukovec prikazivači brzine bit će postavljeni i u Murskom Središću, i to u Ulici Josipa Broza Tita, na križanju Tekstilne ulice i Ulice Marka Kovača, te u samom centru grada. Glavni investitor su Hrvatske ceste, koje pokrivaju u 100-postotnom iznosu troškove postavljanja prikazivača brzine, a vrijednost projekta je oko 200.000 kuna. Grad Mursko Središće je također prema Ministarstvu unutarnjih poslova aplicirao projekt postavljanja prikazivača brzina koji bi se postavili na ulazu u Martinsku ulicu iz smjera Hlapičine, u Frankopanskoj ulici, u naseljima Peklenici i Hlapičini u blizini osnovnih škola, s ciljem dodatne sigurnosti pješaka, biciklista, djece i ostalih sudionika u prometu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje