VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex

U subotu, 8. veljače, s početkom u 19 sati održat će se prvi godišnji koncert Ženske vokalne skupine Pučpuljike.

Ženska vokalna skupina Pučpuljike Čakovec je udruga osnovana u veljači 2019. godine. Djelatnost udruge domena je kulturno-umjetničkog amaterizma. Koliko cijene tradiciju i očuvanje tradicijskih folklornih napjeva pokazale su odabirom imena “pučpuljika”, što je stari međimurski naziv za pticu prepelicu.

Udrugu je osnovalo 17 žena i djevojaka koje, uz voditeljice Stellu Cimerman i Andreu Ščapec, nastupaju zajedno već nekoliko godina te su prepoznatljive po svom stilu pjevanja i nastupu.

Voditeljica Andrea Ščapec, mag. prim. educ., dobitnica je posebne nagrade za umjetničku prezentaciju na 1. međunarodnom zborskom natjecanju “Istria Cantat” u Puli 2018. godine.
Uspjesi ŽVS Pučpuljike u 2019. godini su dokaz visoke kvalitete i upornog rada. Ukupno su održale 25 nastupa. Na međunarodnom natjecanju zborova “Aurora Cantat” u Karlovcu 2019. osvojile su zlatnu plaketu, a na 10. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova “Zlatna lipa Tuhlja” 2019. srebrnu plaketu.

Ostvaren je i plasman na županijskoj razini za sudjelovanje na 16. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava, koji je održan 23. studenoga u gradu Sisku, a ŽVS Pučpuljike primile su srebrno priznanje. Skupina trenutno broji ukupno 24 žene i djevojke koje vodi Stella Cimerman, mag. mus.

Na svojem će 1. samostalnom koncertu izvesti pjesme iz svog natjecateljskog, zabavnog i folklornog opusa. Koncert se održava u Scheierovoj zgradi u Čakovcu, a ulaz je besplatan.

Komentari

Komentara

loading...