Povežite se s nama

Međimurje

U subotu jubilarni 30. vatrogasni memorijal “Smrtić-Možanić”

Objavljeno:

- dana

DVD GORNJI KURŠANEC

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Kuršanec u subotu je domaćin 30. tradicionalnog natjecanja vatrogasnih ekipa u spomen na svoje istaknute članove, Vladu Možanića i Đuru Smrtića, osnivače društva 1974. godine.

 

U okviru ovog jubilarnog Memorijala “Smrtić-Možanić” koji će okupiti ekipe DVD-a s područja općine Nedelišće i drugih međimurskih društava, ujedno će se održati i 2. Kup DVD-a Gornji Kuršanec za podmladak.

Natjecanje će početi u 15 sati kod vatrogasnog spremišta u Gornjem Kuršancu. Prijavljeni sudionici će se natjecati u šest kategorija: muške A i B ekipe, ženske A i B ekipe, te podmladak dječaci i djevojčice od 6 do 12 godina.

Muške i ženske ekipe izvodit će dvije vježbe 3/1 A, prema pravilniku HVZ-a, bez štafetne utrke. Podmladak muški i ženski izvodit će dvije vježbe, prema pravilniku HVZ-a, bez štafete. Opremu za natjecanje osigurat će organizator.

Za prva tri mjesta u svim kategorijama osigurani su pokali te medalje za podmladak svih natjecatelja (10 komada po ekipi). Najbolje plasirana ekipa osvojit će prijelazni pokal Memorijal “Smrtić-Možanić”.

U subotu nekoliko članova DVD-a na groblju u Nedelišću položit će vijence na grobove Vlade Možanića i Đure Smrtića.

Izvor:
Foto: DVD Gornji Kuršanec

Međimurje

Petnaest zlatnih odličja za izvrsni međimurski med, a Pčelarstvo Trupković je najtrofejnije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Agacija - Udruga pčelara Međimurske županije

U subotu, 25. studenoga, su se zgradi Scheier u Čakovcu okupili članovi Udruge pčelara Agacija Međimurske županije, na svečanosti dodjele priznanja za najbolji ovogodišnji med.

Dodijeljeno je čak 15 zlatnih odličja za bagremov i cvjetni med, kao i med cvijeta uljane repice. Srebrnim odličjem ovjenčano je 28 proizvoda, dok je 14, uglavnom bagremovog meda, dobilo brončana odličja.

Pčelarstvo Trupković je i najtrofejnije te je u ovom ciklusu ocjenjivanja dobilo dva zlata te jedno srebrno odličje, zatim Pčelarstvo Kanan čiji med je dobio zlatno i srebrno odličje, pčelarstvo Nenada Jeđuta osvojilo je dva srebra, a obitelj Heđa iz Slakovca dosegnula je najvišu ocjenu među zlatnim medaljama za svoj bagremov med.

Župan Matija Posavec čestitao je pčelarima što su unatoč teškim i izazovnim vremenima uspjeli zadržati visoku kvalitetu meda, te dodao kako će im Međimurska županija i dalje pružati ruku podrške, pomoći i suradnje.

Susret je bio i edukativnog karaktera te namijenjen i onima koji tek namjeravaju ući u svijet pčelarstva, stoga je Željko Trupković, predsjednik Agacije, na skup pozvao eminentne izlagačice, prof. dr. sc. Ivanu Tlak Gajger koja je govorila o prevenciji bolesti pčela, a okupljenim međimurskim pčelarima obratio se i Dražen Kocet iz Saveza pčelara Hrvatske, te dr. Kolics Balazs iz mađarskog pčelarskog saveza.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica osigurala je poklonbonove za umirovljenike, potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike pripremila poklonove, a povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno se prijaviti OVDJE.

Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura.

Dokumentacija će se prikupljati od 27.11.2023. (ponedjeljak) do 11.12. 2023. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sivom sandučiću kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati. – Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije. U slučaju potrebe možete nazvati i nas na broj telefona 861-344 – objavila je Općina Selnica.

Podjela bonova bit će 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje