Povežite se s nama

Međimurje

U subotu jubilarni 30. vatrogasni memorijal “Smrtić-Možanić”

Objavljeno:

- dana

DVD GORNJI KURŠANEC

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Kuršanec u subotu je domaćin 30. tradicionalnog natjecanja vatrogasnih ekipa u spomen na svoje istaknute članove, Vladu Možanića i Đuru Smrtića, osnivače društva 1974. godine.

 

U okviru ovog jubilarnog Memorijala “Smrtić-Možanić” koji će okupiti ekipe DVD-a s područja općine Nedelišće i drugih međimurskih društava, ujedno će se održati i 2. Kup DVD-a Gornji Kuršanec za podmladak.

Natjecanje će početi u 15 sati kod vatrogasnog spremišta u Gornjem Kuršancu. Prijavljeni sudionici će se natjecati u šest kategorija: muške A i B ekipe, ženske A i B ekipe, te podmladak dječaci i djevojčice od 6 do 12 godina.

Muške i ženske ekipe izvodit će dvije vježbe 3/1 A, prema pravilniku HVZ-a, bez štafetne utrke. Podmladak muški i ženski izvodit će dvije vježbe, prema pravilniku HVZ-a, bez štafete. Opremu za natjecanje osigurat će organizator.

Za prva tri mjesta u svim kategorijama osigurani su pokali te medalje za podmladak svih natjecatelja (10 komada po ekipi). Najbolje plasirana ekipa osvojit će prijelazni pokal Memorijal “Smrtić-Možanić”.

U subotu nekoliko članova DVD-a na groblju u Nedelišću položit će vijence na grobove Vlade Možanića i Đure Smrtića.

Izvor:
Foto: DVD Gornji Kuršanec

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje