Povežite se s nama

Život i društvo

U subotu navečer ne propustite koncert grupe E.T. s novom pjevačicom

Objavljeno:

- dana

DAN GRADA VARAŽDINSKIH TOPLICA

Dani grada Varaždinskih Toplica “Lovrečevo 2016.”, nakon niza zabavnih i sportskih sadržaja proteklog vikenda, te besplatnog kupanja na bazenima Minerve nastavljaju se dalje. U povodu Dana grada u utorak je, od 19.30 sati, otvorenje izložba Silvije Novak „Fluid boja mog vrta“. Izložba se može razgledati u hotelu “Minerva”.

Dani grada Varaždinskih Toplica “Lovrečevo 2016.”, nakon niza zabavnih i sportskih sadržaja proteklog vikenda, te besplatnog kupanja na bazenima Minerve nastavljaju se dalje. U povodu Dana grada u utorak je, od 19.30 sati, otvorenje izložba Silvije Novak “Fluid boja mog vrta“. Izložba se može razgledati u hotelu “Minerva”.

Noć crtića, motoristi, El Combo, E.T.

Inače, sportski sadržaji tijekom ovog vikenda privukli su veliki broj posjetitelja. Prvo je u Tuhovcu održan turnir u odbojci na pijesku u organizaciji “Mladih tuhovečke Miline”. Idealno vrijeme za ovaj sport okupio je u Tuhovcu veliki broj mladih, a da mladi Tuhovčani mogu organizirati odličan sportsko-zabavni sadržaj uvjerila se i gradonačelnica Goranka Štefanić koja je obišla turnir. Prava navala adrenalina uslijedila je u poslijepodnevnim satima kada je kraj Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Marin Ranteš održao  prezentaciju ekstremnog biciklizma “Aqua Dirt Jam”. I ovaj sportski događaj okupio je veliki broj mladih ali i ostalih Topličanaca koji su izbliza željeli vidjeti akrobacije pravog majstora.  

U petak, 12. kolovza, održat će se Toplički sajam od 9.30 sati

Sutra, na blagdan svetog Lovre, bit će služena sveta misa u župnoj crkvi Svetog Martina u 11 sati. Četvrtak je rezerviran za Dane otvorenih vrata Dječjeg vrtića “Tratinčica” Varaždinske Toplice te “Noć crtića” u kinodvorani. Dani otvorenih vrata traju od 9 do 11 sati, dok ti dok “Noć crtića” počinje u 19 sati.

U petak, 12. kolovoza, održat će se Toplički sajam od 9.30 sati. U isto vrijeme položit će se vijenci na spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu dok će se pola sata kasnije održati svečana sjednica Gradskog vijeća. Dan otvorenih vrata imat će i Zavičajni muzej Varaždinske Toplice koji traju od 12 do 15 sati. Bit će prezentirani arhitektonski radovi Kristine Škrokov. Udruga „Put prirode“ organizira tribinu u kinodvorani od 17 sati. U večernjim satima održat će se koncert grupe El Combo, a predgrupa će biti Fenomen bend. Početak koncerta je u 20 sati.

Subota počinje budnicom i defileom motorista od 8 sati, a nastavlja se turnirom u beli od 10 te srednjovjekovnim sajmom koji će se u atriju Starog grada  održati od 10 do 16 sati. Održat će se još jedna radionica sviranja Ede Golubića od 16 do 18 sati. Navečer u velikom šatoru kod Osnovne škole Ivana i Antuna Kukuljevića koncert će održati grupa E.T., a predgrupa je i ovoga puta Fenomen bend. Popularna grupa ima novu pjevačicu, atraktivnu 26-godišnju Saru Elenu koja dolazi iz Osijeka.

Početak koncerta je u 20 sati. U nedjelju je sveta misa u Lovrentovcu od 11 sati. Sat ranije započet će šahovski turniri, a gradsko vatrogasno natjecanje u Leskovcu Topličkom počinje u 14 sati.  U večernjim satima, od 20 održat će se večer karaoka – Prvi glas Toplica.

U ponedjeljak, 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe bit će sveta misa u Rukljevini od 11 sati te Dani sela Grešćevina od 17 sati.

Izvor: FACEBOOK/E.T.
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Iz Cestice otišao i treći dio pomoći za stradale u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Cestica

Nakon tragičan potresa koji je, potkraj prosinca 2020. godine, pogodio Sisačko-moslavačku županiju i Sisačku biskupiju te okolna područja, članovi Udruge mladih Hiperaktivni Cestica potaknuli su prikupljanje pomoći za stradale.

Prikupljanje pomoći organizirano je uz podršku Općine Cestica, u zgradi Kulturnog centra, a priključili su se i članovi ostalih cestičkih udruga i brojni građani s cijelog područja.

Prikupljanje pomoći započelo je u srijedu, 30. prosinca, a prvi puta prikupljena pomoć u dva kombi vozila otpremljena je zahvaljujući tvrtkama Fibis i Al-tim, na staru godinu, 31. prosinca. Druga pošiljka pomoći otpremljena je, 2. siječnja, kombi vozilima DVD-a Babinec i Lovrečan Dubrava, a tog dana vatrogasci su za potrebe stradalih u potresu otpremili i kamp kućicu koju je poklonio Ivan Butija iz Cestice.

Kako je u dvorani Kulturnog centra Cestica ostalo još prikupljene humanitarne pomoći za stradale u potresu članovi udruge Hiperaktivni Cestica istu su u nedjelju, 17. siječnja utovarili u vozilo tvrtke „Jambrek-transporti“, a potom je, u ponedjeljak otpremljena u Hrastovicu kod Petrinje.

Cijela akcija otpreme pomoći dogovorena je s mještanima Hrastovice, rekao je Nikola Milec, predsjednik Udruge Hiperaktivni Cestica, a ista je prema riječima tajnice Ane Kutnjak, isporučena na dvije lokacije, u dva sabirna centra, iz kojih će se dalje distribuirati u udaljenija i teško pristupačna naselja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Danas je Vincekovo, ali uobičajenih vinogradarskih proslava nema

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Danas je, 22. siječnja, blagdan svetog Vinka, jednog od najvećih zaštitnika vinara i vinograda.

Popularno „Vincekovo“ ove se godine zbog pandemije neće obilježiti tradicionalnim proslavama u vinogradima diljem Varaždinske i Međimurske županije.

U Međimurju PD “Bundek” organizira virtualni Vincekov pohod.

No, zasigurno će mnogi vinari obići svoje vinograde i u najužem krugu zaliti koji trs vinom, darivati ga domaćom kobasicom ili špekom, odrezati prve rozgve s reznika te ih ponijeti kući kako bi im, nakon dva-tri tjedna u peharčeku s vodom, na toplom, propupale i pokazale kakav bi mogao biti ovogodišnji urod grožđa.

Evo što im je poručio varaždinski notar Krunoslav Čolo:

Svim pripadnicima “Vinske pastve” od srca, jetre i bubrega čestitam blagdan Sv. Vinka. Sa tugom u srcu, bolom u duši i suhoga grla mirim se sa činjenicom da primjereni obred i pričest u hramovima tradicijske kulture neće biti mogući zbug “MJERA”. Preporuka je da se obredi obave u goričnim kapelicama! Vu ime Bakusa boga vina, njegovog sina Martina i duha od terega mošt kuha. Almeljulja!!!

Nastavite čitati