Povežite se s nama

Život i društvo

U subotu navečer ne propustite koncert grupe E.T. s novom pjevačicom

Objavljeno:

- dana

DAN GRADA VARAŽDINSKIH TOPLICA

Dani grada Varaždinskih Toplica “Lovrečevo 2016.”, nakon niza zabavnih i sportskih sadržaja proteklog vikenda, te besplatnog kupanja na bazenima Minerve nastavljaju se dalje. U povodu Dana grada u utorak je, od 19.30 sati, otvorenje izložba Silvije Novak „Fluid boja mog vrta“. Izložba se može razgledati u hotelu “Minerva”.

Dani grada Varaždinskih Toplica “Lovrečevo 2016.”, nakon niza zabavnih i sportskih sadržaja proteklog vikenda, te besplatnog kupanja na bazenima Minerve nastavljaju se dalje. U povodu Dana grada u utorak je, od 19.30 sati, otvorenje izložba Silvije Novak “Fluid boja mog vrta“. Izložba se može razgledati u hotelu “Minerva”.

Noć crtića, motoristi, El Combo, E.T.

Inače, sportski sadržaji tijekom ovog vikenda privukli su veliki broj posjetitelja. Prvo je u Tuhovcu održan turnir u odbojci na pijesku u organizaciji “Mladih tuhovečke Miline”. Idealno vrijeme za ovaj sport okupio je u Tuhovcu veliki broj mladih, a da mladi Tuhovčani mogu organizirati odličan sportsko-zabavni sadržaj uvjerila se i gradonačelnica Goranka Štefanić koja je obišla turnir. Prava navala adrenalina uslijedila je u poslijepodnevnim satima kada je kraj Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Marin Ranteš održao  prezentaciju ekstremnog biciklizma “Aqua Dirt Jam”. I ovaj sportski događaj okupio je veliki broj mladih ali i ostalih Topličanaca koji su izbliza željeli vidjeti akrobacije pravog majstora.  

U petak, 12. kolovza, održat će se Toplički sajam od 9.30 sati

Sutra, na blagdan svetog Lovre, bit će služena sveta misa u župnoj crkvi Svetog Martina u 11 sati. Četvrtak je rezerviran za Dane otvorenih vrata Dječjeg vrtića “Tratinčica” Varaždinske Toplice te “Noć crtića” u kinodvorani. Dani otvorenih vrata traju od 9 do 11 sati, dok ti dok “Noć crtića” počinje u 19 sati.

U petak, 12. kolovoza, održat će se Toplički sajam od 9.30 sati. U isto vrijeme položit će se vijenci na spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu dok će se pola sata kasnije održati svečana sjednica Gradskog vijeća. Dan otvorenih vrata imat će i Zavičajni muzej Varaždinske Toplice koji traju od 12 do 15 sati. Bit će prezentirani arhitektonski radovi Kristine Škrokov. Udruga „Put prirode“ organizira tribinu u kinodvorani od 17 sati. U večernjim satima održat će se koncert grupe El Combo, a predgrupa će biti Fenomen bend. Početak koncerta je u 20 sati.

Subota počinje budnicom i defileom motorista od 8 sati, a nastavlja se turnirom u beli od 10 te srednjovjekovnim sajmom koji će se u atriju Starog grada  održati od 10 do 16 sati. Održat će se još jedna radionica sviranja Ede Golubića od 16 do 18 sati. Navečer u velikom šatoru kod Osnovne škole Ivana i Antuna Kukuljevića koncert će održati grupa E.T., a predgrupa je i ovoga puta Fenomen bend. Popularna grupa ima novu pjevačicu, atraktivnu 26-godišnju Saru Elenu koja dolazi iz Osijeka.

Početak koncerta je u 20 sati. U nedjelju je sveta misa u Lovrentovcu od 11 sati. Sat ranije započet će šahovski turniri, a gradsko vatrogasno natjecanje u Leskovcu Topličkom počinje u 14 sati.  U večernjim satima, od 20 održat će se večer karaoka – Prvi glas Toplica.

U ponedjeljak, 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe bit će sveta misa u Rukljevini od 11 sati te Dani sela Grešćevina od 17 sati.

Izvor: FACEBOOK/E.T.
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin održalo godišnju skupštinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin održalo je u petak 22. ožujka, svoju redovnu godišnju skupštinu.

Ovogodišnja skupština, 65. po redu održana je u prostorijama hotela „Turist“ u Varaždinu. Na skupštini je od 167 redovnih i trenutno aktivnih članova bilo prisutno 72 člana.

Osim njih Skupštini su nazočili  uvaženi gosti, predstavnici DGIT Međimurje, zatim Nina Lovrec Dražin, dipl. ing. građ., predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Nenad Petrović, mag. ing. geoing. predsjednik Hrvatskog društva inženjera geotehnike te Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji su se prigodnim pozdravnim govorima obratili svima prisutnima.

Samu skupštinu vodila je u svojstvu članice DGIT Varaždin, Mirna Amadori, dipl. ing. građ, aktualna predsjednica Hrvatskog saveza građevinskih inženjera. Na Skupštini su podnesena sva izvješća koja su jednoglasno prihvaćena, te su doneseni i usvojeni plan rada i financijski plan za ovu godinu.

Nakon Skupštine organizirana je već tradicionalno zajednička večera i druženje uz pratnju tamburaša.

Nastavite čitati

Život i društvo

Prijemom roditelja i novorođenih beba započelo ovogodišnje obilježavanje Dana Općine Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uoči blagdana svetog Jurja, zaštitnika Općine Maruševec u prostorijama Općine Maruševec načelnik Mario Klapša ugostio je roditelje i bebe koje su se rodile u posljednjih nekoliko mjeseci od zadnjeg primanja krajem prošle godine.

Općina Maruševec bogatija je za deset stanovnika čijim je roditeljima u ovoj slatkoj prigodi načelnik Klapša čestitao na prinovama u nadi da će oni svoje djetinjstvo, odrastanje i život pun zdravlja i uspjeha ostvariti na području Općine.

– Maruševec je danas sredina koja aktivno o svojim stanovnicima vodi brigu od njihovog rođenja. Demografska slika Hrvatske je nažalost sumorna, zato su od posebne važnosti upravo mlade obitelji kojima Općina Maruševec izlazi u susret kroz čitav niz potpora. Naknade za novorođene bebe, sufinanciranje cijene dječjih vrtića, autobusnog prijevoza učenika, produženog boravka u školi, škole plivanja, nagrade za darovite učenike, stipendije i druga ulaganja u školstvo samo su neke od mjera kojima nastojimo privući i zadržati mlade ljude u našoj zajednici – istaknuo je prigodom druženja s mladima načelnik Mario Klapša.

Uoči prijema, Općina Maruševec je svojim mladim obiteljima uputila prigodne financijske potpore za novorođenčad u iznosu od 275 eura za prvo, 350 eura za drugo i 500 eura za svako sljedeće dijete.

Uz ranije spomenute mjere, Općina Maruševec je i ove godine osigurala proračunska sredstva za mlade koje na ovom području žele nastaviti ili krenuti u obiteljski život kroz potpore za kupnju ili adaptaciju nekretnina.

Također, kroz dosad značajna ulaganja u novu Stambenu zonu u Donjem Ladanju, u narednom periodu pružit će se svim zainteresiranima infrastrukturno opremljeni prostor za formiranje novih stambenih jedinica, budući da interes za ostanak i doseljavanje na područje Općine Maruševec ne jenjava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje