Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

U subotu putem „cijepise.hr“ poslano 2000 poziva na cijepljenje svim dobnim skupinama u našoj Županiji

Objavljeno:

- dana

Jučer je u Ludbregu bio organiziran peti ovotjedni punkt za masovnije cijepljenje na kojem je primijenjeno 636 doza cjepiva, izvijestio je Stožer civilne zaštite Varaždinske županije. 

U kombinaciji s cijepljenjem u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, tijekom ovoga tjedna cijepljeno je više od 11.000 osoba.

>>U Varaždinskoj županiji koronavirus još ne jenjava: imamo 117 novih slučajeva i troje preminulih

– Kako bi zadržali ovu dinamiku cijepljenja, a najavljene su još veće količine cjepiva, pozivamo sve građane Varaždinske županije da što prije iskažu svoj interes za cijepljenjem, i to primarno putem prijave na platformu cijepise.zdravlje.hr – poručuju iz Stožera.

Zavod za javno zdravstvo je intenzivirao slanje poziva osobama prijavljenima putem platforme, tako da je za očekivati da će i novoprijavljeni ubrzo primiti poziv na cijepljenje.

Važno je samo da redovito pratite pretinac e-pošte koji ste naveli prilikom prijave jer se ponuđeni termin mora potvrditi unutar 24 sata.

U slučaju da termin nije bio potvrđen, iskazani interes se ne briše, nego se novi poziv šalje nakon što se pozovu svi ostali prijavljeni putem platforme.

Samo tijekom jučerašnjeg dana poslano je više od 2000 poziva na cijepljenje.

Na cijepljenje se sada pozivaju apsolutno svi prijavljeni putem platforme cijepise.zdravlje.hr, bez ograničenja na dobnu skupinu, a istovremeno se cjepivo kontinuirano distribuira i liječnicima obiteljske medicine za primjenu u njihovim ambulantama, rekli su iz varaždinskog županijskog Stožera.

Aktualno o koronavirusu

Samo jedan slučaj zaraze koronom u Županiji, donosimo i raspored cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji je u posljednja 24 sata evidentiran jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, dok je 13 osoba ozdravilo. Preminule su dvije osobe pozitivne na Covid-19.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 49 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su dvije osobe na respiratoru.

Ovaj tjedan se u Varaždinskoj županiji nastavlja cijepljenje građana, i to drugom dozom Pfizera, a prvi put će na punktu biti organizirano i cijepljenje cjepivom Moderna.

Cijepljenje Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije organizira prema sljedećem rasporedu: 

Utorak, 15. lipnja – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu – od 8 – 18 sati – cijepljenje isključivo drugom dozom Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 4. svibnja 2021.

Srijeda, 16. lipnja – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu – od 8 – 18 sati – cijepljenje isključivo drugom dozom Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 5. svibnja 2021.

Četvrtak, 17. lipnja – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu – od 8 – 18 sati – cjepivo Moderna za građane pozvane putem platforme cijepise.zdravlje.hr te e- naručivanjem putem izabranih liječnika, kao i za sve ostale građane koji se žele cijepiti, a bez prethodnog naručivanja.

Napomena: Iz Zavoda za javno zdravstvo mole građane koji su poziv za cijepljenje zaprimili putem platforme cijepise.zdravlje.hr da, ako dolaze na cijepljenje, svoj dolazak obavezno potvrde prema uputama iz poziva. Napominju da cjepivo Moderna pripada istoj grupi cjepiva kao i Pfizer cjepivo.

Petak, 18. lipnja – sportska dvorana OŠ Ludbreg – 8.30 do 16 sati – cijepljenje isključivo drugom dozom Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 7. svibnja 2021.

Subota, 19. lipnja – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu – 8 -13 sati – cjepivo AstraZeneca bez prethodne narudžbe.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji 8 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je jučer testirano 275 osoba, u Varaždinskoj županiji je evidentirano osam novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Preminula je jedna osoba pozitivna na Covid-19. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 51 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su četiri osobe na respiratoru, jedna više nego jučer.

Ozdravilo je 11 osoba i u županiji je sada 108 aktivnih slučajeva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!