Povežite se s nama

Život i društvo

U subotu sastanak, blagoslov motora i natjecanje: tko bolje poznaje propise policajac ili “obični” motorist?

Objavljeno:

- dana

SUSRET MOTORISTA I POLICAJACA

PU varaždinska u suradnji s Autoškolom Crnković ove subote, 1. travnja organizira susret s predstavnicima i članovima moto klubova koji djeluju na području Varaždinske županije.

Susret, koji počinje u 10 sati, započet će sastankom predstavnika PU varaždinske i moto klubova o stanju sigurnosti u cestovnom prometu i organizaciji moto susreta tijekom ove godine, nakon čega će kapelan Policijske kapelanije PU varaždinske vlč. Ivica Horvat blagosloviti motocikliste i njihova vozila.

Susret završava natjecanjem u poznavanju prometnih propisa i vožnji spretnosti policijskih službenika motociklista i članova moto klubova. Najboljim natjecateljima će po završetku natjecanja biti uručene diplome, a tijekom susreta svim vozačima bit će omogućen besplatni tehnički pregled motocikla.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje