Kulturno-umjetničko društvo Donji Vidovec slavi veliki jubilej: navršava se 30 godina njegova djelovanja!

U subotu, 30. studenoga, u Domu kulture u Donjem Vidovcu s početkom u 18 sati očekuje vas prekrasan program. Okupljenima će se predstaviti neki od protagonista prve priredbe tadašnjega HKUD-a “Stjepan Šlibar”, koja je održana 29. studenoga daleke 1989. godine.

Program:

  • izvorna međimurska kola koja će izvesti plesači iz prvoga sastava HKUD-a iz 1989., koje je uvježbala voditeljica Blaženka Cenko
  • međimurska kola koja izvodi sastav iz 90-ih: plesače je uvježbala Gordana Zvošec
  • pjesme i plesovi Podravine te izvorna kola Međimurja u izvedbi sadašnje postave plesača. S njima su ove godine nastupili na Vinkovačkim jesenima te 30. Međunarodnom festivalu folklora u Pragu – voditeljica Magdalena Krištofić
  • nastup najmlađih plesača pod vodstvom Monike Klobučarić
  • Dramska sekcija sa skečevima pod vodstvom Ivanke Crnković
  • TS Vidovčani, teta Ljuba i teta Kata, Alojz Nestić, Martin Srpak
  • stihove pokojne donjovidovske pjesnikinje Ruže Pokolić kazivat će Marija Pokolić i Valentina Jambrešić

Proslava 30. obljetnice djelovanja Društva započela je još krajem travnja ove godine, kad su se glumci Dramske sekcije prisjetili početaka rada te je prikazan film pod nazivom “Vidovske zgode i nezgode” iz 1994. godine.

S travanjskoga druženja publike i Dramske sekcije KUD-a

– U subotu će naše Društvo održati priredbu povodom 30 godina rada. Od 18 sati u Domu kulture Donji Vidovec moći ćete pogledati četiri kola plesova i pjesama Međimurja, splet plesova i pjesama Podravine, nasmijati se uz uvijek odlične dramske skečeve te uživati u stihovima i notama izvornih vidovskih pjesama! – kažu iz Društva. Stoga, pridružite im se!

Komentari

Komentara