Povežite se s nama

Crna kronika

U Sudovčini pijan vozio traktor, priveden i alkoholizirani mladić bez vozačke

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su u subotu, 30. listopada, u 20:16 u Varaždinskoj ulici u Sudovčini, vozača traktora kojim je upravljao muškarac starosti 44 godine.

Nadzorom je utvrđeno da upravlja traktorom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.83 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Policijski službenici iste postaje u Ludbregu u nedjelju, 31. listopada, u 11:30 na županijskoj cesti između mjesta Martinić i Lunjkovec, zaustavili su i vozača osobnog vozila kojim je upravljao mladi vozač starosti 18 godina.

Nadzorom je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.62 g/kg, te prije stjecanje prava na upravljanje. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden je u PP Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Osumnjičeni je uz Optužni prijedlog priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, te mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.

Za počinjeni prekršaj protiv vozača je podnijeti Optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne do 40.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 9 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova.

Crna kronika

Evo zašto je došlo do prometne nesreće na križanju Zagrebačke i Supilove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvijestili smo da je u četvrtak, 20. siječnja, na križanju Zagrebačke i Supilove došlo do prometne nesreće, a sada policija donosi detalje.

<<FOTO Dva automobila sudarila su se jutros u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu

Osobnim vozilom je upravljao muškarac starosti 40 godina iz smjera Merlićeve ulice u smjeru Ulice Miroslava Krleže.

– Dolaskom do raskrižja Supilove ulice sa Zagrebačkom ulicom na kojem se prometom upravlja semaforima, vozilom je ušao u raskrižje na zasad neutvrđeno prometno svjetlo, kojom prilikom je prednjim djelom vozila udario u prednji desni dio osobnog vozila kojim je Zagrebačkom ulicom u smjeru Trga Slobode upravljala 32-godišnjakinja – ističe PU varaždinska.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobio putnik u vozilu starosti 33 godine, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Više mjeseci trajala je akcija u kojoj je u pomaganju osuđenicima ulovljena ekipa Kaznionice u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i službenicima pravosudne policije, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su 20. siječnja višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četvoricom muških osoba u dobi od 55, 50, 40 i 44 godine s prebivalištem, odnosno boravištem na području Varaždinske županije te jednom ženskom osobom starosti 65 godina s prebivalištem na području Grada Zagreba, javila je PU varaždinska.

Za njih je kriminalističkim istraživanjem potvrđena osnovanost sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

Muške osobe starosti 55 i 50 godina sumnjiči se da su kao zaposlenici Kaznionice u Lepoglavi, u dužem vremenskom razdoblju, na traženje odnosno na poticaj muških osoba starosti 40 i 44 godine, koji se u Kaznionici u Lepoglavi nalaze na izdržavanju kazne zatvora, nedozvoljeno unosili ili omogućavali nenadzirani unos u prostorije Kaznionice raznih predmeta, odnosno mobitela, SIM kartica, optičkih medija i drugih predmeta, čije je korištenje zatvorenicima u prostorijama Kaznionice u Lepoglavi zabranjeno, nakon čega su unijete predmete, od kojih je dio prethodno dostavljen od strane osumnjičene ženske osobe, predavali istim zatvorenicima.

Jutarnji list piše kako su između ostalog dilali i porniće, Cecine pjesme, filmove i serije.

Policija i USKOK uhitili zaposlenike kaznionice u Lepoglavi, evo što su napravili

Osumnjičenici su nakon dovršetka dokaznih radnji, koje su uključivale pretrage stanova, vozila, i prostorija unutar Kaznionice u Lepoglavi uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice PU zagrebačke.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje