Povežite se s nama

Crna kronika

U termama četrdesetak kilometara od Varaždina utopilo se dijete

bazen ilustracija

Objavljeno:

- dana

Sloveniju je potresa tragedija u kojoj je život izgubilo dijete u slovenskim toplicama Terme Ptuj.

Kako pišu Novice, dijete se utopilo na jednom od bazena u Termama. Spasioci su primijetili da je dijete staro oko sedam godina potonulo ispod površine vode. Izvukli su ga te su ga pokušali reanimirati do dolaska hitne pomoći.

Oživljavanje djeteta trajalo je oko pola sata te je nakratko stabiliziran i kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu, no unatoč naporima liječnika preminuo je, izvijestila je mariborska policija.

Terme Ptuj izrazile su veliko žaljenje zbog nesreće, kao i sućut obitelji stradalog dječaka. Priopćili su kako su nadležnim službama predali svu dokumentaciju, između ostalog i uvjerenje o osposobljenosti spasioca na bazenima za reanimaciju te uvjerenja o edukaciji svih djelatnika na bazenima.

Policiji je predana i dokumentacija o tehničkom pregledu kojim je jasno utvrđeno da je kupalište tehnički bilo bez ikakvih problema. Terme Ptuj su navele i da raspolažu najvišim sigurnosnim standardom kvalitete i sigurnosti – ISO 9001, u sklopu kojeg provode i mjere sigurnosti kupača, kao i konstantno usavršavanje spašavatelja na bazenima.

Slučajem se bavi policija koja ga zasad vodi kao sumnju na uzrokovanje smrti iz nehaja, a o slučaju su obaviješteni i zamjenica nadležnog državnog odvjetnika te istražni sudac, kao i Inspektorat za prevenciju prirodnih i drugih nesreća.

Izvor: Index

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje