Povežite se s nama

Međimurje

U tijeku Dani Općine Pribislavec: od sporta i predstava do koncerta, budnice…

DVD Pribislavec/KUD "Kaštel"/NK "Polet"/Matija Ladić

Objavljeno:

- dana

Pokaznom vježbom DVD-a Pribislavec kod NK-a “Polet” u petak, 20. kolovoza, započeli su Dani Općine.

Te je večeri s petka na subotu na ribnjaku održan i Memorijalni kup “Gordan Novak-Rudi Makar”. Subota je zamišljena kao sportski dan pa su organizirani tradicionalni Teniski turnir “Metuzalem” za starije od 60 godina, kao i biciklijada “Putevima Pribislavca”, za koju su odgovorne bile članice ŽOK-a “Kaštel”.

Uslijedila je tzv. Grofovska kotlovina, a umirovljenici su iza društvenog doma uživali u sportskim igrama. Na istome mjestu Udruga “Kreativci Međimurja” održala je radionicu za djecu. Nakon višemjesečnog prekida, ispred društvenog doma KUD “Kaštel” konačno se nastupom predstavio publici, a potom su dodijeljene nagrade te je održano kraće zabavno druženje.

Ova nedjelja, 22. kolovoza, zamišljena je pak kao obiteljski dan: u 8 i 11 sati slavljene su dvije mise. Na potonjoj se od župljana oprostio župnik Tomislav Kos, koji 29. kolovoza prelazi u Župu Rođenja BDM u Maloj Subotici. Posjetitelji su od jutarnjih sati do podneva mogli uživati u Sajmu rukotvorina i dječjem toboganu, a u 16 sati u Feštetićevu Kaštelu održava se predstava za djecu “Tata Slikovnica” Malog Teatra u kojoj nastupa Igor Baksa.

U 20 sati dašak humora u dvorac pak donose članovi Lajnapa – Aleks Curać, Vlatko Štampar, Goran Vugrinec i Saša Turković, koji se predstavljaju u stand up comedy showu “Novo normalno”. U ponedjeljak, 23. kolovoza, od 20 sati pogledajte i poslušajte koncert “Rebecca Posavec i gosti”.

Zadnjega dana, u utorak, 24. kolovoza, na samo Bartolovo, što je “pravi” Dan Općine, vladat će svečarsko ozračje koje otpočinje budnicom u 6 sati. U 18 sati općinski dani završavaju svečanom sjednicom Općinskog vijeća, nakon koje će uslijediti kratki domjenak za mještane Pribislavca.

Mještankama i mještanima Pribislavca čestitamo općinski dan!

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje