Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice veliko je gradilište te se uskoro očekuje potpuno novi izgled same bolnice. U tijeku je energetska obnova još pet bolničkih zgrada, skupa zgrada Terme, Konstantinov dom, Hidroterapija Terme i Konstantinova kupelj.

Vrijednost projekta iznosi 42.229.144 kuna od čega je ukupan iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj 21.541.024 kuna. Inače, u Specijalnoj bolnici se trenutno provode EU projekti vrijedni gotovo 240 milijuna kuna, od čega se oko 130 milijuna kuna odnosi na projekte energetske obnove.

Tom prigodom je danas u Kino dvorani Specijalne bolnice održana Uvodna konferencija projekata energetske obnove, a konferenciji su prisustvovali i župan Radimir Čačić, saborski zastupnik Anđelko Stričak, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Košiša Čičin Šain, pomoćnik ministra zdravstva dr.sc. Mate Car, zamjenik župana Robert Vugrin, savjetnica župana Natalija Martinčević, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, predsjednik UV Specijalne bolnice Željko Bedeković, ravnatelj  Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denis Kovačić, dr.med. , ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Krunoslav Blaži, predstavnici izvođača radova te mnogi drugi.

Čestitke i pozdrave prisutnima uputili su pomoćnik ministra zdravstva dr.sc. Mate Car te  zamjenica direktora Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Alenka Košiša Čičin Šain, dok je ravnatelj  Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denis Kovačić, dr.med. održao prezentaciju o projektu.

– Ovom će rekonstrukcijom biti obuhvaćeni svi naši smještajni i terapijski objekti u kojima je ukupno 450 soba. Riječ je redom o starim objektima koji doista vape za obnovom. Konstantinov dom i Konstantinova kupelj datiraju iz 1779. godine, Lovrina kupelj iz 1871., a bolničko krilo Terme je izgrađeno 1973. Osim na dijelu hidroterapije prije 15-ak godina, nikakvih drugih ulaganja nije bilo. Energetska obnova će značiti podizanje kvalitete smještaja, pacijenti će dobiti novi komfor jer će sobe biti klimatizirane, promijenjene će biti sve instalacije, kao i vanjska stolarija. Ovi projekti su temelj za daljnja ulaganja, a ja koristim priliku da se zahvalim županu i svim županijskoim službama na velikoj podršci – naglasio je u svom izlaganju ravnatelj Specijalne bolnice dr. Denis Kovačić.

Komentari

Komentara