Povežite se s nama

Život i društvo

U Trnovcu Bartolovečkom neki umirovljenici povodom božićnih blagdana dobit će 200 kuna

Objavljeno:

- dana

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki na sjednici održanoj u četvrtak donijeli su odluku o izmjenama ovogodišnjeg proračuna.

Planirani proračun u iznosu od 30 milijuna kuna, odnosno 20 milijuna kuna proračunskih prihoda i 10 milijuna kuna zaduženja, smanjuje se za 14,7 milijuna kuna i sada iznosi 15,3 milijuna kuna. Prihodi od poreza s 8,3 milijuna povećavaju se na 9,2 milijuna, dok se stavka pomoći iz državnog proračuna i sredstava iz Europske unije smanjuje s 8,6 milijuna kuna na 2,7 milijuna.

– Radi se o projektima uređenja nerazvrstane ceste – Ulice Široke ledine u Trnovcu koji je na početku realizacije te uređenja društvenog doma u Trnovcu jer odluka po prijavi na natječaj još nije dobivena pa neće biti realiziran u ovoj godini. Proračunom za 2018. godinu planirano je zaduženje od 10 milijuna kuna za financiranje projekata izgradnje i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta i nogostupa. Kako je zaključen ugovor o izvođenju radova za Široke ledine, a u tijeku je postupak javne nabave za Radničku ulicu, dok ostale ulice ove godine neće biti realizirane, neće biti izdatka za navedeno zaduživanje – pojasnio je na sjednici načelnik HNS-ov Zvonko Šamec.

Na sjednici su prihvaćene i odluke o otpisu nenaplaćenog duga za naknadu za uređenje voda i komunalnu naknadu u ovršnim postupcima na novčanim sredstvima dužnika, a prema Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama. Radi se o otpisu dugova do 10 tisuća kuna za 42 fizičke osobe u ukupnom iznosu 46 tisuća kuna te tri vlasnika obrta – fizičkih osoba u ukupnom iznosu 27 tisuća kuna.

Donijeta je i odluka o financiraju poklon bonova povodom božićnih blagdana za umirovljenike s mirovinom do 3000 kuna, osobe s invaliditetom i osobe u statusu socijalno uzdržavanih. Vrijednost poklon bona je 200 kuna.

– I ove smo godine za naše umirovljenike, osobe u statusu socijalno uzdržavanih te osobe s invaliditetom osigurali bonove u povodu blagdana. Ovo je samo jedan od načina da tim našim sumještanima poželimo sretne blagdane te im pomognemo koliko je u našoj mogućnosti – kazao je Šamec.

Na sjednici je također donijeta odluka o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina te odluka o osnivanju općinske postrojbe civilne zaštite opće namjene sa zapovjednikom i zamjenikom zapovjednika te dvije operativne skupine sa po osam članova.

Život i društvo

Odličan Halloween party u subotu u Cestici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Udruga mladih Hiperaktivni Cestica/Facebook

Udruga mladih Hiperaktivni Cestica u subotu, 30. listopada, organizira Halloween Party 2021, a početak je u 20 sati.

– Došlo je ono doba godine kada se u jednom napuštenom atomskom skloništu okupljaju najstrašnije nemani Cestice i šire. Vještice, vukodlaci, duhovi, vampiri, klaunovi.. Svi oni bude se na nabrijavajuće ritmove DJ VOLTAIR-a, DJ INPAX-a i DJ LITL POKET-a. Nemoj propustiti priliku na cijelonoćnu zabavu uz naše DJ-eve, koji će osigurati ludu i nezaboravnu atmosferu – poziv je iz udruge.

Najbolje maske bit će nagrađene.

Ipak, ulazak u sklonište bit će moguć samo s COVID potvrdom.

Nastavite čitati

Život i društvo

Verica Vitković: “U Trnovcu radimo puno, a ispred nas još su brojni projekti i planovi”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je preuzela vlast u Općini Trnovec Bartolovečki, načelnica Verica Vitković ne staje s projektima i planovima.

Dosad su već donesene odluke koje se odnose na najmlađe – odluka o financiranju zapošljavanja na neodređeno za pet učiteljica u produženom boravku za djecu od 1. do 4. razreda u OŠ Trnovec i OŠ Šemovec. Realizirani su i dodatni programi za djecu predškolskog uzrasta, kao što su učenje stranog jezika, organizacija stručnog rada pomoćnika za djecu s teškoćama u razvoju i predškolski program za djecu koja dosad nisu polazila vrtić. Već ovog tjedna bit će objavljen natječaj za stipendiranje studenata s područja Općine.

Radovi

Radi se i u Zamlaki i Žabniku, za čija su nogometna igrališta naručene mreže za golove te zaštitne mreže. U Šemovcu traju radovi na uređenju prostorija koje koristi Agro udruga, a radi se na uređenju sanitarnog čvora, uredskog prostora i kuhinje te prostora za održavanje sastanaka i edukacija članova Udruge. Za Šemovec počinje i javna nabava za adaptaciju i uređenje grobne kuće. U Štefancu se izvode radovi na Društvenom domu, a odnose se na osposobljavanje sanitarnih čvorova. U Zamlaki je u tijeku sanacija odvodnje oborinskih voda na dijelu Novakovečke ulice.

Rebalansom je predložila i osposobljavanje nekoliko novih dječjih igrališta u naseljima na području Općine

Također, trenutno je u fokusu rada i prometna infrastruktura. Sanacija oštećenih cesta u cijeloj Općini očekuje se već prije zime, a u tijeku su dogovori s Hrvatskim cestama i PU varaždinskom za povećanje sigurnosti na D2: postavljanje dvaju kućišta za kamere te svjetlosnih signala na svim pješačkim prijelazima. Ovih dana počinju radovi na postavljanju ležećih policajaca u Žabniku. Za sanaciju dviju cesta, Kralja Tomislava i Ruđera Boškovića u Trnovcu, objavljena je javna nabava. Pripremljen je natječaj za izgradnju nove ceste na relaciji Dravska – Zeleni put.

Vrlo važan projekt je i sanacija 76 kilometara poljskih putova koji su zatečeni u iznimno lošem stanju.

U fokusu su i poljski putovi

Optika

Na posljednjem Općinskom vijeću načelnica Verica Vitković predložila je da svi priključci na optičku mrežu budu besplatni, te su zatražena pisma namjere od investitora za izgradnju optičke mreže. Rebalansom proračuna načelnica je izdvojila dodatna 2 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju neophodnu za natječaje (Dječji vrtić, Dom za dnevni boravak starijih osoba, Dom kulture, vatrogasno spremište i spremište civilne zaštite, Jagina hiža). Također, rebalansom je predložila i osposobljavanje nekoliko novih dječjih igrališta u naseljima na području Općine.

– Napravit ćemo sve da Općina Trnovec Bartolovečki bude bolja i naprednija. Sve loše što smo zatekli ubrzano popravljamo, ali i maksimalno smo se posvetili novim projektima. Moj cilj je maksimalno poboljšati uvjete života našim sumještanima te ću za ostvarenje tog cilja koristiti sve raspoložive alate koje Općina ima – poručuje načelnica Verica Vitković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje