Povežite se s nama

Crna kronika

U Trnovcu Bartolovečkom tako jako udario šakom susjeda u glavu da je imao natučenje i krvarenje u mozgu

šaka tučnjava razbojništvo

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 24. kolovoza, podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin star 63 godine proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela teške tjelesne ozljede i osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od deset mjeseci i rokom kušnje od tri godine.

Optuženik je proglašen krivim da je 31. ožujka 2020. ispred obiteljske kuće u Trnovcu Bartolovečkom, dva puta snažno udario šakom svog 68-godišnjeg susjeda u glavu i nanio mu tešku ozljedu (prijelomi čeone i tjemene kosti, natučenje i krvarenje u mozgu), objavio je DORH.

Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra da je uvjetna osuda preblaga i neadekvatna sankcija za optuženika. U žalbi se predlaže izricanje bezuvjetne kazne okrivljeniku s obzirom na težinu ozljeda zbog kojih oštećenik trpi trajne psihičke i fizičke posljedice.

Crna kronika

Muškarac u policijsku postaju došao predati streljivo, ručnu bombu i 200 grama TNT-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

Jučer, 28. studenoga, u prostorijama Policijske postaje Čakovec građanin je policijskom službeniku protueksplozijske zaštite dragovoljno predao 53 komada raznog streljiva kalibra do 14,5 mm, ručnu bombu M-75, 200 grama eksploziva TNT i topničko streljivo kalibra 20 mm.

Predano streljivo i eksplozivna sredstva pohranjena su u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

– Upozoravamo građane koji žele dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva da zbog vlastite sigurnosti, kao i sigurnosti drugih građana, svoju namjeru prethodno najave pozivom na broj 192.Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se stručno osposobljeni policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takva sredstva preuzeti te time osigurati anonimnost građana te sigurnu predaju oružja – ističe policija.

Ujedno podsjeća sve građane na nacionalnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“, koja omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja i sankcija.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dvojica radnika teško ozlijeđena prilikom izvođenja šumarskih radova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 28. studenoga, oko 13:30 sati u šumskom predjelu zvanom „Robadje“, nedaleko istoimenog naselja, prilikom izvođenja šumarskih radova djelatnika poduzeća iz Zagreba ozlijeđena su dvojica radnika, javila je PU međimurska.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 20-godišnjak i 24-godišnjak prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u događaju teško ozlijeđeni te je 20-godišnjak nakon pružene liječničke pomoći pušten na kućnu njegu, dok je 24-godišnjak zadržan na daljnjem liječenju.

O događaju je izviješten nadležni inspektor rada koji je izašao na mjesto događaja, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti ovog događaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje