Povežite se s nama

Život i društvo

U Trnovcu gotov dio kanalizacije, osiguran 251 priključak

Objavljeno:

- dana

Nema više “ziher grabe”

Gotova je kanalizacija za dio Trnovca i Zbelave. Traje režim probnog rada i svi koji su Općini Trnovec Bartolovečki platili priključak mogu se priključiti na sustav. Oni koji to nisu učinili, a žele se spojiti na kanalizacijsku mrežu, mogu zatražiti priključak.

– Završetkom ovog dijela projekta osiguran je 251 priključak na području Trnovca – rekao je načelnik Općine Zvonko Šamec.  Zahvalio je mještanima na strpljenju jer je, kako je rekao, zbog objektivnih okolnosti, došlo do probijanja rokova.

Cijena priključka je 1.878 kuna, a može se platiti u 6 jednakih rata. U cijenu je uključen izvod na parcelu te ugradnja polietilenskog kućnog revizionog okna s polietilenskim poklopcem u dvorištu investitora. Cijena bez ugradnje polietilenskog poklopca iznosi 1.615,50 kuna.

Tko se želi priključiti treba podnijet zahtjev  Službi prodaje Varkoma. Potrebna je građevinska dozvola sa žigom pravomoćnosti ili kopija zahtjeva za legalizaciju ukoliko ona nije završena, izvod iz zemljišne knjige, izvod iz katastarskog plana te OIB vlasnika nekretnine.

Sada slijedi nastavak izgradnje kanalizacijske mreže za još nekoliko ulica u Trnovcu. Ti će radovi započeti s dolaskom ljepšeg vremena.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati