Povežite se s nama

Život i društvo

U Trnovcu gotov dio kanalizacije, osiguran 251 priključak

Objavljeno:

- dana

Nema više “ziher grabe”

Gotova je kanalizacija za dio Trnovca i Zbelave. Traje režim probnog rada i svi koji su Općini Trnovec Bartolovečki platili priključak mogu se priključiti na sustav. Oni koji to nisu učinili, a žele se spojiti na kanalizacijsku mrežu, mogu zatražiti priključak.

– Završetkom ovog dijela projekta osiguran je 251 priključak na području Trnovca – rekao je načelnik Općine Zvonko Šamec.  Zahvalio je mještanima na strpljenju jer je, kako je rekao, zbog objektivnih okolnosti, došlo do probijanja rokova.

Cijena priključka je 1.878 kuna, a može se platiti u 6 jednakih rata. U cijenu je uključen izvod na parcelu te ugradnja polietilenskog kućnog revizionog okna s polietilenskim poklopcem u dvorištu investitora. Cijena bez ugradnje polietilenskog poklopca iznosi 1.615,50 kuna.

Tko se želi priključiti treba podnijet zahtjev  Službi prodaje Varkoma. Potrebna je građevinska dozvola sa žigom pravomoćnosti ili kopija zahtjeva za legalizaciju ukoliko ona nije završena, izvod iz zemljišne knjige, izvod iz katastarskog plana te OIB vlasnika nekretnine.

Sada slijedi nastavak izgradnje kanalizacijske mreže za još nekoliko ulica u Trnovcu. Ti će radovi započeti s dolaskom ljepšeg vremena.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje