Povežite se s nama

Život i društvo

U Trnovcu gotov dio kanalizacije, osiguran 251 priključak

Objavljeno:

- dana

Nema više “ziher grabe”

Gotova je kanalizacija za dio Trnovca i Zbelave. Traje režim probnog rada i svi koji su Općini Trnovec Bartolovečki platili priključak mogu se priključiti na sustav. Oni koji to nisu učinili, a žele se spojiti na kanalizacijsku mrežu, mogu zatražiti priključak.

– Završetkom ovog dijela projekta osiguran je 251 priključak na području Trnovca – rekao je načelnik Općine Zvonko Šamec.  Zahvalio je mještanima na strpljenju jer je, kako je rekao, zbog objektivnih okolnosti, došlo do probijanja rokova.

Cijena priključka je 1.878 kuna, a može se platiti u 6 jednakih rata. U cijenu je uključen izvod na parcelu te ugradnja polietilenskog kućnog revizionog okna s polietilenskim poklopcem u dvorištu investitora. Cijena bez ugradnje polietilenskog poklopca iznosi 1.615,50 kuna.

Tko se želi priključiti treba podnijet zahtjev  Službi prodaje Varkoma. Potrebna je građevinska dozvola sa žigom pravomoćnosti ili kopija zahtjeva za legalizaciju ukoliko ona nije završena, izvod iz zemljišne knjige, izvod iz katastarskog plana te OIB vlasnika nekretnine.

Sada slijedi nastavak izgradnje kanalizacijske mreže za još nekoliko ulica u Trnovcu. Ti će radovi započeti s dolaskom ljepšeg vremena.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

„Priprema, pozor, van!“: Općini Petrijanec povelja za naj-akciju u 2020. godini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Protekle se godine Općina Petrijanec uključila se u provedbu aktivnosti akcije „Gradovi i općine – prijatelj djece”, kojoj je cilj potaknuti lokalnu zajednicu, udruge i pojedince, u uključivanje, poticanje aktivnosti i projekata usmjerenih na poboljšanje kvalitete života djece i mladih.

Središnji koordinacijski odbor akcije Društva “Naša djeca” dodijelio je ove godine Općini Petrijanec Povelju „Naj akcija u 2020.“ za uspješno proveden projekt pod nazivom „Priprema, pozor, van!“.

– Cilj je akcije uključivanjem djece u donošenje odluka, razvijanjem ideja te samom participacijom u njihovom ostvarivanju, poticati razmjenu iskustva, razvijati građanske i socijalne kompetencije te zadovoljiti potrebu za kretanjem i boravkom na otvorenom, što doprinosi općem poboljšanju zdravlja i koordinacije pokreta, a s krajnjim ciljem uređenja prostornih uvjeta za boravak na otvorenom. Usprkos epidemiološkoj situaciji planirane radionice uređenja vanjskog prostora škole, sportska radionica, čitaonica na otvorenom, ekološke radionice sadnje biljaka i sadnica drveća odrađene su u manjim grupama djece različitih dobnih uzrasta – ističu iz Općine.

Kako bi igrališta i otvoreni prostori ostali i dalje mjesta rekreacije, aktivnosti i okupljanja djece i mladih, u planu je Općine Petrijanec uređivanje učionice na otvorenom te sadnja drvoreda pored dječjih igrališta.

Podsjetimo, Općina Petrijanec je zadnjih godina uložila značajna sredstva u revitalizaciju dječjih igrališta. Tako je prošle godine napravljeno novo dječje igralište kod dječjeg vrtića u Petrijancu vrijedno 50.825 kuna sa nekoliko različitih kombiniranih igrala.

Također, napravljena su i nova igrališta u naseljima Družbinec, Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka ukupne vrijednosti 30.125 kuna.

Spomenimo i to da je Općina Petrijanec u rujnu 2018. godine donijela Odluku Općinskog vijeća o uključenju u akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece”, a ukupno je za Povelje i Pohvale za “Naj akcije” 2020. godine bilo prijavljeno 57 projekata.

Nastavite čitati

Život i društvo

Počelo podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Ludbrega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Grada Ludbrega raspisalo je oglas kojim se pozivaju građani, pravne osobe, političke stranke i udruge građana na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Ludbrega.

Javna priznanja Grada Ludbrega su:

  1. Proglašenje počasnim građaninom Grada Ludbrega
  2. Nagrada Grada Ludbrega za životno djelo
  3. Nagrada Grada Ludbrega
  4. Plaketa Grada Ludbrega
  5. Zahvalnica Grada Ludbrega

Podnositelji inicijativa za dodjelu javnih priznanja dužni su svoje pismene prijedloge na priloženom obrascu dostaviti Povjerenstvu za dodjelu javnih priznanja Grada Ludbrega, Trg Svetog Trojstva 14 na email: [email protected] te poštom ili osobno, i to najkasnije do 12. veljače 2021. godine.

Nastavite čitati