Povežite se s nama

U fokusu

U TTS centru Varaždin humanitarno vježbanje za pomoć Ivanu Capeku koji ima leukemiju

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNI EVENT

U TTS sportskom centru Varaždin u subotu, 22. listopada s početkom u 10 sati održat će se humanitarno-sportsko druženje.  

– Prikupljena sredstva namijenjena su za liječenja Ivana Capeka, pa pozivamo sve da dođu na ovaj humanitarni event – poziva Bojan Trupković.

Humanitarna ulaznica je 20 kuna.

Više informacija  o ovom humanitarnom vježbanju pogladajte na linku https://www.facebook.com/events/1773041296277964/

Podsjećamo, mnoge Varaždince je prošli mjesec dirnuo poziv Marka Capeka, Varaždinca koji moli pomoć za svojeg 29-godišnjeg brata Ivana koji boluje od leukemije, o čemu je izvjestio i Regionalni tjednik.   

Ivan iz Varaždina ima 29 godina i leukemiju: jedina mu je želja zadržati dah i oept zaroniti

Tada se Ivan nalazio na liječenju u Leipzigu u Njemačkoj, gdje je primao odgovarajuću terapiju, nakon koje je planirana transplantacija koštane srži. Upravo su ta terapija i operacija jedina nada u njegov oporavak. 

Donosimo i broj računa na koje je moguće uplatiti donaciju.

Marko Capek, Marka Marulića 9, 42000 Varaždin

Kunske uplate fizičkih osoba u Republici Hrvatskoj:
HR8223600003240502532

Devizne uplate, uplate izvan Republike Hrvatske:
HR1123600003240502549
Zagrebačka banka
Tratinska 69, 10000 Zagreb
BIC (SWIFT adresa): ZABAHR2X

Kunske uplate pravnih osoba u Republici Hrvatskoj:
HR1123600003240502549

VAŽNO: Prilikom uplate, radi zahtjeva Porezne uprave, potrebno je u opis plaćanja staviti doznaku: “Donacija za liječenje brata Ivan Capek” i vaše ime i prezime.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Varaždin: počinje isplata „božićnica“ za djecu i umirovljenike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak, 3. prosinca, počinje isplata božićnica djeci i umirovljenicima u Varaždinu putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika, a prema podacima Hrvatske pošte ista bi mogla trajati do Božića.

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 150 kuna, obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2004. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin je u tu svrhu za ukupno 6.897 mališana osigurao iznos od  1.034.550,00 kuna u Proračunu. Isplate za novorođenu djecu, rođenu od 20. studenog do 31. prosinca ove godine,  vršiti će se po službenoj dužnosti te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Također, počinje isplata božićnica i za umirovljenike čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.500 kuna, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine CZS Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin.

Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao preko 800 tisuća kuna, a božićnicu u iznosu od 200 kuna primit će ukupno 4 tisuće korisnika.

Reklamacije za dječje i „božićnice“ za umirovljenike biti će moguće nakon isplate o čemu će svi korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavite čitati

U fokusu

Nemojte čekati u redu: mobitelom rezervirajte termin za izradu osobne ili vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemojte čekati u redu, već si rezervirajte mobitelom termin za izradu potrebnih dokumenta.

Putem aplikacije za mobilni pristup redomat.mup.hr građani od srijede, 1. prosinca, mogu rezervirati svoj termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole na Odjelu za upravne poslove Policijske uprave varaždinske na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, dok u drugim policijskim postajama trenutno ova aplikacija nije moguća.

Aplikacijom, na jednostavan i brz način građani, putem svog pametnog mobitela ili računala osim zahtjeva za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole, mogu rezervirati i termin za izradu putovnice, prijavu prebivališta i boravišta, te za preuzimanje dokumenata.

Mogućnost rezervacije termina zasigurno će doprinijeti smanjenju gužvi na Odjelu za upravne poslove budući da će u rezerviranom terminu građanin biti pozvan na prvi slobodan šalter. Upute za rezervaciju termina sadržane su unutar aplikacije.

Ujedno molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj, te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Također iz PU varaždinske sreću pozornost, kako se u šalter sali Odjela za upravne poslove nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje građanima službenici pomažu u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti usluge sustava e-građani.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje