Povežite se s nama

Život i društvo

U Varaždinskim Toplicama ples i oslikavanje lica, a onda – čašćenje tortom

Objavljeno:

- dana

PROGRAM ZA DJECU

Ove subote, 8. listopada, ugostitelji u Varaždinskim Toplicama u suradnji s Turističkom zajednicom i raznim udrugama te volonterima obilježavaju Dječji tjedan. Događaj će biti upotpunjen zanimljivim programom koji počinje u 11 sati u dvorištu caffe bara Garden na adresi Trg Republike Hrvatske 4.

U programu će sudjelovati Udruga M-FIT fitnes plesni studio s voditeljicom Martom Žugec i uz nastup plesnih skupina iz Novog Marofa i Varaždinskih Toplica.

Bit će održani plesno-koreografski nastup „Sparkle to do Beat“ te prezentacija plesno-rekreativnih koreografija plesnog stila FITkid pod nazivom „Rock Stars“. Program će voditi Siniša Cmrk.

Pripremljeni su i oslikavanje lica s Monikom Marić, dječje igre i natjecanja, glazbeni kutak s izradom udaraljki i upoznavanje s instrumentima pod vodstvom Ede Golubića te program „Volimo životinje“ Udruge Spas. Događanje završava rezanjem torte u organizaciji slastičarnice Nimfa u Varaždinskim Toplicama.

Organizatori pozivaju da se pridružite ovom malenom projektu za najmlađe u obilježavanju Dječjeg tjedna.

Izvor:
Foto: Ilustracija / Arhiva RT

Život i društvo

Vidovec: Udruga umirovljenika i Udruga žena u novim prostorijama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika Općine Vidovec i Udruga žena Općine Vidovec službeno su otvorili vrata novih prostorija u prizemlju općinske zgrade koje su im dodijeljene putem provedenog Javnog natječaja Općine Vidovec.

Službenom otvorenju nazočili su općinski načelnik Bruno Hranić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vidovec Krunoslav Bistrović, potpredsjednici Vijeća Mihael Blažeković i Maja Pintarić te direktorica Regije Kontinentalna Zapad Zagrebačke banke Zagorka Mintas.

Prigodnim uvodnim riječima svima prisutnima kratko se obratio načelnik Bruno Hranić napomenuvši kako Općina Vidovec kontinuirano ulaže u rad udruga, ne samo kroz osiguranje proračunskih sredstava za provedbu njihovih programa i djelatnosti, već i kroz ulaganje u prostor u kojem obavljaju administrativne poslove, održavaju redovne sastanke, skupštine i druge djelatnosti.

– Drago mi je što vas danas mogu pozdraviti u novim prostorijama, za koje slobodno mogu tvrditi da su adekvatno opremljene za sve vaše potrebe. Želim da Vam ove prostorije i dalje služe za uspješno provođenje ciljeva udruge – istaknuo je načelnik Hranić dodavši kako je za uređenje prostorija iz općinskog proračuna izdvojeno oko 70.000 kuna.

Načelnik Hranić ujedno je zahvalio Zagrebačkoj banci i direktorici Regije Kontinentalna Zapadna Zagorki Mintas na doniranom uredskom namještaju vrijednosti oko 30.000 kuna kojim su opremljene prostorije udruga, ali i ured Savjetodavne službe.

Nastavite čitati

Život i društvo

Gradi se cesta u poslovnoj zoni u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa nastavljaju se ulaganju u infrastrukturu, a ovoga puta riječ je o gradnji prometnice u poduzetničkoj zoni.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i predsjednik Uprave PZC-a Varaždin Saša Varga potpisali su ugovor o nastavku radova na građenju prometnice u zoni malog i srednjeg poduzetništva kod autobusnog kolodvora u Novom Marofu. Vrijednost radova je 1.047.296,05 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da je ovo samo nastavak ulaganja u razvoj gospodarstva na području grada osiguravanjem primjerenih infrastrukturnih uvjeta.

– Na gradilištu te dionice ceste završena je kanalizacija i završava se vodovod. Ukupna vrijednost tih radova je 600 tisuća kuna. Financiraju ih Hrvatske vode s 80 %, a 20 % ide iz proračuna Grada Novog Marofa. Naručitelj tih radova je Varkom. S gradnjom prometnice od milijun kuna, ukupna je vrijednost investicije u poslovnu zonu iza autobusnog kolodvora 1,6 milijuna kuna – kazao je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da su slobodne parcele u poslovnoj zoni već prodane.

– Ova cesta je nadogradnja, a povezat će budući rotor na državnoj cesti. Taj pravac će biti glavni ulaz u zonu, ali također i izlaz s obilaznice prema Novom Marofu – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje