Tijekom protekla 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 180 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 529 uzoraka, priopćio je 21. studenoga Stožer civilne zaštite Varaždinske županije.

S 1586 novozaraženih u tjedan dana, Varaždinska županija ima 7-dnevnu incidenciju na 100.000 stanovnika vrijednosti 944, čime smo i dalje na samom vrhu europskih regija prema toj stopi, rekli su iz županijskog Stožera.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi 185 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 60 na odjelu infektologije, a 7 na ostalim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od čega 15 na respiratoru, 55 ih je u Klenovniku i 47 u Novom Marofu.

Preminule su četiri osobe pozitivne na COVID-19, što broj preminulih tijekom tri tjedna povećava na 51. Prije toga su u osam mjeseci evidentirane ukupno tri preminule osobe pozitivne na COVID-19.

S kućnog liječenja otpušteno je 226 osoba.

Ovime je od početka epidemije broj zaraženih na području Varaždinske županije dostigao brojku 6074.

Iz Stožera su dodatno pojasnili jučerašnju izmjenu odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije, u dijelu koji se odnosi na rad objekata koji se bave ugostiteljskom djelatnošću, a pružaju usluge smještaja, kuhinju studentskog centra i pučke kuhinje te sportska natjecanja i treninge.

– Mjere će se primjenjivati na način da se obustava rada ugostiteljskih objekata ne odnosi na usluge pripreme i dostave hrane, objekte koji nude usluge smještaja i usluge prehrane gostiju u smještaju, te rad pučkih i studentskih kuhinja. Također, iznimno se omogućava trening i natjecanja te korištenje sportskih terena i objekata za športašice i športaše I. i II. kategorije u pojedinačnim športovima, te seniorskim športskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja – pojasnili su iz Stožera.

Komentari

Komentara