Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji 254 novozaražena. Stožer: krivo se nose maske!

Objavljeno:

- dana

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 254 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 119 osoba s težom kliničkom slikom, od čega su 73 osobe na odjelu infektologije u Varaždinu, 15 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, a 31 u Klenovniku. Preminule su tri osobe pozitivne na COVID-19. Dvije osobe su starije životne dobi, jedna srednje životne dobi, a sve su bolovale i od drugih teških popratnih bolesti.

Tijekom posljednjih tjedan dana u Varaždinskoj županiji evidentirano je ukupno 1516 novih slučajeva čime je 7-dnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika dostigao već brojku 900.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 1789, s obzirom da imamo i 86 otpusta s kućnog liječenja. Od samog početka pandemije do danas evidentirano je ukupno 3225 slučajeva zaraze u našoj županiji.

– Želimo ukazati na jednu grešku kod korištenja maski, koja se još uvijek, osam mjeseci od pojave koronavirusa, učestalo primjećuje. Glavna funkcija maske za lice jest da štiti usta i nos od čestica virusa koje ulaze ili izlaze iz tijela. Ako nos ostane otkriven, čestice i dalje imaju otvoren izravan put u i iz organizma i to je gotovo kao da masku uopće ne nosite. Stoga, da bi maska bila učinkovita, treba prekrivati i usta i nos. – ukazuju iz Stožera.

Aktualno o koronavirusu

Jedna osoba preminula zbog korone, u Općoj bolnici liječi se 20 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 89 osoba.

Jedna osoba je preminula od Covida-19.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 20 osoba.

Oporavilo se 11 osoba i broj aktivnih slučajeva je 85.

Svi zainteresirani građani cijepiti se mogu u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, u prostorima Epidemiološke djelatnosti u Ulici F. Galinca 3 u Varaždinu – zgrada Zavoda za hitnu medicinu, 3. kat, utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati. 

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji potvrđeno 16 novih slučajeva koronavirusa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što su testirane 72 osobe, javio je 20. svibnja županijski Stožer.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 20 osoba.

Oporavilo se 20 osoba i broj aktivnih slučajeva je 83.

Svi zainteresirani građani cijepiti se mogu u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, u prostorima Epidemiološke djelatnosti u Ulici F. Galinca 3 u Varaždinu – zgrada Zavoda za hitnu medicinu, 3. kat, utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje