Povežite se s nama

U fokusu

U Varaždinskoj županiji 41.516 građana ostvarilo je pravo na povrat poreza, jeste li vi među njima?

Objavljeno:

- dana

POVRAT POREZA

– Za sva izdana rješenja kojima je utvrđeno pravo na povrat više uplaćenog poreza i prireza na dohodak, povrati su i izvršeni.

Ako porezni obveznici nisu dobili rješenje, a na račune im je isplaćen povrat poreza, postoji mogućnost da u trenutku dostave rješenja nisu bili prisutni na adresi prebivališta, odnosno uobičajenog boravišta te su rješenja vraćena na nadležne ispostave Porezne uprave gdje ih porezni obveznici mogu naknadno zaprimiti – izvjestili su iz Porezne uprave.  

U Varaždinskoj županiji povrat poreza u iznosu od 34,6 milijuna kuna

Naime, otkako su počeli povrati poreza, obratilo nam se nekoliko čitatelja. Dok su se pojedini žalili kako im je na račune “sjeo” povrat poreza, ali nisu dobili nikavo rješenje, drugi koji su smatrali da trebaju dobiti povrat poreza nisu dobili ni rješenja, ni isplatu.

– Zvao sam u varaždinsku poreznu upravu da provjerim što je s mojom poreznom prijavom, ali nikoga nisam mogao dobiti. Zašto ne daju informacije?  – pitao je čitatelj (podaci poznati redakciji).

Svi koji smatraju da su trebali dobiti rješenje za povrat poreza, a nisu, najbolje je da se obrate nadležnoj Poreznoj upravi

U Poreznoj upravi napominju da je u takvim slučajevima najbolje obratiti se nadelžnoj  Poreznoj ispostavi.

– Svi porezni obveznici koji smatraju da im rješenje nije izdano, (a trebali su biti obuhvaćeni posebnim postupkom), mogu se javiti nadležnoj ispostavi prema prebivalištu, odnosno uobičajenom boravištu – poručuju iz Porezne uprave.

Inače, na  području Varaždinske županije 41.516 građana ostvarilo je pravo na povrat više plaćenog poreza i prireza na dohodak za 2015. godinu u iznosu od 34.575.879,90 kuna, dok je kod 2.833 poreznih obveznika utvrđena razlika za uplatu u iznosu od 8.553.489,03 kuna.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Varaždin: počinje isplata „božićnica“ za djecu i umirovljenike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak, 3. prosinca, počinje isplata božićnica djeci i umirovljenicima u Varaždinu putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika, a prema podacima Hrvatske pošte ista bi mogla trajati do Božića.

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 150 kuna, obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2004. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin je u tu svrhu za ukupno 6.897 mališana osigurao iznos od  1.034.550,00 kuna u Proračunu. Isplate za novorođenu djecu, rođenu od 20. studenog do 31. prosinca ove godine,  vršiti će se po službenoj dužnosti te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Također, počinje isplata božićnica i za umirovljenike čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.500 kuna, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine CZS Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin.

Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao preko 800 tisuća kuna, a božićnicu u iznosu od 200 kuna primit će ukupno 4 tisuće korisnika.

Reklamacije za dječje i „božićnice“ za umirovljenike biti će moguće nakon isplate o čemu će svi korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavite čitati

U fokusu

Nemojte čekati u redu: mobitelom rezervirajte termin za izradu osobne ili vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemojte čekati u redu, već si rezervirajte mobitelom termin za izradu potrebnih dokumenta.

Putem aplikacije za mobilni pristup redomat.mup.hr građani od srijede, 1. prosinca, mogu rezervirati svoj termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole na Odjelu za upravne poslove Policijske uprave varaždinske na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, dok u drugim policijskim postajama trenutno ova aplikacija nije moguća.

Aplikacijom, na jednostavan i brz način građani, putem svog pametnog mobitela ili računala osim zahtjeva za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole, mogu rezervirati i termin za izradu putovnice, prijavu prebivališta i boravišta, te za preuzimanje dokumenata.

Mogućnost rezervacije termina zasigurno će doprinijeti smanjenju gužvi na Odjelu za upravne poslove budući da će u rezerviranom terminu građanin biti pozvan na prvi slobodan šalter. Upute za rezervaciju termina sadržane su unutar aplikacije.

Ujedno molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj, te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Također iz PU varaždinske sreću pozornost, kako se u šalter sali Odjela za upravne poslove nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje građanima službenici pomažu u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti usluge sustava e-građani.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje