BRZINA JE VRLINA

– Nedavno sam prisustvovala događaju u Breznici gdje sama vidjela da se čovjek srušio na cesti i doživio srčani zastoj, nakon čega je umro.  

Hitan slučaj u Bisagu, a Hitna u Završju

Odmah se pozvalo Hitnu medicinsku pomoć. Međutim, tim Hitne medicinske pomoći, koji je trebao biti u Novom Marofu, bila je u Završju na intervenciji, a od  Završja do Bisaga je 30 kilometara – upozorila je Jadranka Bahlen, vijećnica HSU-a i predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije.na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine.

U Hrvatskoj nema tog brda gdje Hitna medicinska pomoć ne reagira u okviru sat vremena, rekao je Čačić 

Dodala je u ambulanti postoje dva tima liječnika koji su radili u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, no opet nije bilo nikoga kada je pomoć trebala.

– Pitam se koliko vrijedi život čovjeka u Varaždinskoj županiji! Ovaj problem nije samo vezan uz ovaj kraj, nego je to problem Ivanca, Ludbrega i ostalih gradova u županiji. Kada će se povećati timovi hitne pomoći u Varaždinskoj županiji? – pitala je HSU-ova vijećnica župana Radimira Čačića, koji se složio da ljudski život nema cijenu.  

– I onda gledam Haag. Koliko je puta njima trebalo da dođu do sudnice? Sat i 45 minuta. S četiri puta većim BDP-om od Hrvatske, s proračunom u zdravstvu po stanovniku, koji je isto toliko veći, Hitna medicinska pomoć dolazi za sat i 20 minuta! U Hrvatskoj nema tog brda gdje Hitna medicinska pomoć ne reagira u okviru sat vremena. U našoj Županiji to treba biti u okviru 30, 35 minuta – poručio je Čačić.

Dodao je da vozila timova, od kojih se dva nalaze u Varaždinu, a ostali u Ivancu, Ludbregu i Novom Marofu, obnovljena te su opremljena novim defibrilatorima, tako da timovi imaju modernu opremu, u koju će se još ulagati. Poručio je da će se urediti i prilazni put ispred ambulante u Breznici, što je također zanimalo vijećnicu Bahlen.    

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Komentari

Komentara