Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji tri nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji registrirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Riječ je o mlađoj ženskoj osobi, bez simptoma, majci prethodno zaražene malodobne osobe, a koja je s djetetom smještena u Opću bolnicu u Varaždinu.

Kod druge osobe radi se o malodobnom djetetu s blagim simptomima, a čiji roditelji su prethodno već registrirani kao pozitivni.

Treća osoba je muška osoba starije životne dobi, koja je bila u samoizolaciji kao kontakt asimptomatske pozitivne osobe, a zbog teže kliničke slike je hospitalizirana.

Stanje na dan 01. kolovoza u Varaždinskoj županiji je takvo da imamo 10 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih su 4 osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu i to 2 na bolničkom liječenju, a 2 na promatranju. Šestero osoba je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa evidentirano je 65 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

– S obzirom na to da su nam novi pozitivni slučajevi iz samoizolacije i poznatih izvora zaraze i dalje nam je epidemiološka situacija zadovoljavajuća unatoč rastućem broju. Pod mjerom samoizolacije trenutno vodimo 30 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba – ističu u Stožeru.

 

Aktualno o koronavirusu

U subotu putem „cijepise.hr“ poslano 2000 poziva na cijepljenje svim dobnim skupinama u našoj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer je u Ludbregu bio organiziran peti ovotjedni punkt za masovnije cijepljenje na kojem je primijenjeno 636 doza cjepiva, izvijestio je Stožer civilne zaštite Varaždinske županije. 

U kombinaciji s cijepljenjem u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, tijekom ovoga tjedna cijepljeno je više od 11.000 osoba.

>>U Varaždinskoj županiji koronavirus još ne jenjava: imamo 117 novih slučajeva i troje preminulih

– Kako bi zadržali ovu dinamiku cijepljenja, a najavljene su još veće količine cjepiva, pozivamo sve građane Varaždinske županije da što prije iskažu svoj interes za cijepljenjem, i to primarno putem prijave na platformu cijepise.zdravlje.hr – poručuju iz Stožera.

Zavod za javno zdravstvo je intenzivirao slanje poziva osobama prijavljenima putem platforme, tako da je za očekivati da će i novoprijavljeni ubrzo primiti poziv na cijepljenje.

Važno je samo da redovito pratite pretinac e-pošte koji ste naveli prilikom prijave jer se ponuđeni termin mora potvrditi unutar 24 sata.

U slučaju da termin nije bio potvrđen, iskazani interes se ne briše, nego se novi poziv šalje nakon što se pozovu svi ostali prijavljeni putem platforme.

Samo tijekom jučerašnjeg dana poslano je više od 2000 poziva na cijepljenje.

Na cijepljenje se sada pozivaju apsolutno svi prijavljeni putem platforme cijepise.zdravlje.hr, bez ograničenja na dobnu skupinu, a istovremeno se cjepivo kontinuirano distribuira i liječnicima obiteljske medicine za primjenu u njihovim ambulantama, rekli su iz varaždinskog županijskog Stožera.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji koronavirus još ne jenjava: imamo 117 novih slučajeva i troje preminulih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 117 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je 9. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 490, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 1001.

>>U subotu putem „cijepise.hr“ poslano 2000 poziva na cijepljenje svim dobnim skupinama u našoj Županiji

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 175 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 87 osoba smješteno na lokaciji u Varaždinu, 79 osoba je u Klenovniku, a u Novom Marofu je smješteno 9 osoba.

U jedinicama intenzivnog liječenja nalazi se 26 osoba, od kojih 22 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminule su tri osobe pozitivne na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 581 uzorak, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 33 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 20 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 20.758 osoba pozitivnih na COVID-19, a preminulo je 505. Aktivnih slučajeva je 872.

– Još uvijek bilježimo veliki broj hospitaliziranih s težim kliničkim slikama uzrokovane bolešću COVID-19, a nažalost nije vidljiv još ni silazni trend kod broja novozaraženih, tako da u Varaždinskoj županiji nikako ne možemo govoriti o završetku trećeg vala. Iako cijepljenje sada dobro napreduje, upozoravamo da primitkom prve doze cjepiva niste odmah zaštićeni od zaraze i težih oblika oboljenja jer organizmu treba vremena da razvije antitijela. Upravo stoga pozivamo, prije svega osobe koje još nisu primile cjepivo, ali i one koji su tek nedavno primili prvu dozu cjepiva, da zadrže razinu opreza, jer virus kod nas još uvijek neumorno cirkulira – napominju iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Nastavite čitati