U koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu danas je otvorena je 21. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije na kojoj svoje pjevačke talente i svoja pjevačka umijeća pokazuju zborovi iz škola Varaždinske županije.

Organizatori smotre su Glazbena škola u Varaždinu i Varaždinska županija, pa je tako čast da otvori smotru dobio zamjenik župana Tomislav Paljak, a otvorenju su prisustvovali i ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu prof. Davor Matačić te tajnik natjecanja prof. Stjepan Levanić te ostali glazbeni pedagozi i nastavnici glazbene kulture.

Zamjenik župana Paljak pohvalio je trud i angažman mentora te je naglasio da tradicija glazbenog stvaralaštva u Varaždinu ne jenjava i pokazuje svoju pravu jezgru koja je oduvijek crpila vrhunske glazbene virtuoze na ovim prostorima.

– Ove godine na smotri sudjeluje 500-tinjak djece, a ono što je jako važno, ova svečanost je okupila najveći broj zborova u natjecateljskom djelu, što znači dodatan iskorak u pripremi za ovo natjecanje. Ponosni smo na našu Glazbenu školu i sve ono što je ona kroz povijest činila. Varaždinska županija pomaže čitavim nizom sustavnih uključivanja u razvoj glazbe i kulture. Na tim osnovama trebamo graditi dalje i onima koji žele sebe izraziti kroz kulturu to i omogućiti u svim mogućim sferama – rekao je zamjenik župana dok je tajnik natjecanja prof.Levanić naglasio da se ovom smotrom potiče glazbeno stvaralaštvo djece i mladeži Varaždinske županije te se njeguje glazbena kultura.

Svečanosti su prisustvovali zbor iz OŠ Šemovec, OŠ Ludbreg, OŠ Novi Marof, OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, OŠ Ante Starčević Lepoglava, OŠ Sveta Uršula, OŠ Visoko, OŠ Trnovec, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, OŠ Petrijanec, OŠ Sračinec, OŠ Gustav Krklec Maruševec te SŠ Ivanec.

Komentari

Komentara