Povežite se s nama

Život i društvo

U varaždinskom TTS-u 24. ožujka zaigrajte badminton i pomozite djeci

Badminton

Objavljeno:

- dana

Lions klub New Century Lions Club „Varaždin Millennium” u suradnji s Badminton klubom Marlex organizira u subotu, 24. ožujka humanitarni badminton turnir pod nazivom „Humanitarni Lions open badminton turnir 2018″.

Cilj humanitarne akcije je prikupljanje financijskih sredstava za djecu bez roditeljske skrbi. Riječ je o članovima Udruge za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji „Nova budućnost”, koja djeluje na području grada Varaždina. Humanitarni turnir održat će se u Sportskom centru TTS (Ulica Ognjena Price 34).

Financijska sredstva prikupljaju se putem kotizacija za sudjelovanje na turniru, a koristit će se za opremanje objekta Udruge u Varaždinu (renoviranje kupaonice: vodoinstalaterski radovi, postavljanje tuš kade, zamjena pločica u hodniku objekta-prizemlje, i drugo), s ciljem poboljšanja kvalitete života njenih korisnika.

Kotizacija za sudjelovanje na turniru iznosi 100 kuna bez obzira u koliko disciplina se sudionik prijavi. Zainteresirani mogu pomoći i uplatom novčanog iznosa na račun NCLC Varaždin Millennium, otvorenog za potrebe ove humanitarne akcije (PBZ) IBAN: HR4923400091510918004 s naznakom „za Humanitarni Lions Open Badminton Turnir 2018″.

Inače, jedan od suorganizatora turnira je i HDS ZAMP koji se odrekao iznosa autorske naknade za javnu izvedbu glazbenih djela i iznosa troškova naplate u korist prikupljanja sredstava za Udrugu „Nova budućnost”.

Naime, nakon održavanja sportskog dijela turnira u večernjim satima održatće se i glazbeni program tijekom kojeg će prisutne zabavljati glazbeni sastavi JamIT rock cover band i sastav Zubo & Dudo. Sve informacije o turniru kao i prijave možete potražiti i riješiti putem e-maila: [email protected], ili na www.facebook.com/BadmintonKlubMarlex.

Život i društvo

FOTO Prelog krasi novo moderno dječje igralište na 6 tisuća metara kvadratnih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prelog je jučer obilježio Dan Grada i svečanim otvorenjem modernog tematskog dječjeg igrališta na gotovo 6 tisuća metara kvadratnih. Igralište će lokalnoj zajednici pružiti kvalitetan sadržaj na otvorenom koji će podržati razvoj djece i njihovu socijalizaciju.

-Novo tematsko dječje igralište sadržajno, funkcionalno i vizualno oplemenjuje prostor Preloga te na  jedinstven način prožima povijesne i tradicijske elemente Preloga. Radove je izvodila hrvatska tvrtka Redox, specijalizirana za proizvodnju tematskih dječjih igrališta – istaknuo je Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga.

Dodao je kako je moderan pristup krajobraznom uređenju danas imperativ kako bi animirali djecu za boravak na otvorenom. Spajanje identiteta ovog bogatog povijesnog lokaliteta, Preloga, sa značajnim godinama dječjeg razvoja ima multiplikativne efekte. Prije svega, sada outdoor pruža dovoljno bitnih animacija kako bi djeca boravila u prirodi na poticajan način, a tematska dječja igrališta su iskorak da se djeci pomogne u održavanju ravnoteže između boravka u prirodi i konzumacije tehnologije, poglavito u naseljenim  područjima.

Foto: Grad Prelog/Vjeran Žganec Rogulja, PIXSELL

-Prateći sve nove tehnologije koje nam djecu odvode od igrališta i opstruiraju ih u socijalnom i kognitivnom razvoju specijalizirali smo s za proizvodnju tematskih dječjih igrališta jer želimo vratiti djecu na mjesto gdje prijateljstva i zabava počinju i uz poseban način probuditi im maštu i njihovu kreativnost – naglasio je Tomislav Lovrić, direktor razvoja Redoxa.

Tematsko dječje igralište je podijeljeno je u tri zone koje su usmjerene na tri dobne skupine djece.

Foto: Grad Prelog/Vjeran Žganec Rogulja, PIXSELL

Nastavite čitati

Život i društvo

Stakla na autu vam se smrzavaju s unutarnje strane? Evo korisnih savjeta kako to spriječiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla nam je prava zima, temperature se spuštaju ispod nule, a korištenje strugalice za led svakom je vozaču ujutro standardna obaveza.

No, što kad vam se vjetrobransko staklo smrzne i s unutarnje strane?

Led se stvorio jer se vlaga u kabini kondenzirala na staklu, a zatim se smrznula kada je temperatura pala ispod nule. Najbolji savjet za početak je na licu mjesta ukloniti vlagu otvaranjem vrata i provjetravanjem automobila, piše Jutarnji Autoklub.

Potom uzmite strugalicu za led i upotrijebite ventilaciju s toplim zrakom usmjerenu maksimalno na vjetrobran, ali prije toga, položite krpu ili ručnik preko gornje plohe instrumentne ploče kao bi upile otopljenu vodu iz leda.

Pritom nikako nemojte koristiti tekućinu za odmrzavanje iznutra, jer pare kemikalije mogu biti štetne za zdravlje.

Korištenje recirkulacije zraka ili isključen klima uređaj (ako ga automobil ima) također može uzrokovati zamagljivanje vjetrobranskog stakla. Da biste to spriječili, koristite klima uređaj u “automatskom” načinu rada.

Također, suhom krpom češće prebrišite vjetrobran s unutarnje strane nakon vožnje što će pomoći kod sprječavanja stvaranja leda tijekom noći.

Uz to, pokušajte kabinu održavati sa što manje vlažnosti preko noći što znači da uklonite snijeg s cipela prije nego uđete u automobil jer upravo vlažni tepisi koji ostaju iza vas pospješuju kondenziranje stakala. Isto tako i vlažna odjeća u kabini pospješuju zaleđivanje unutarnje strane vjetrobrana i stakala, pa ih ne ostavljajte u automobilu kao ni druge vlažne stvari.

Možete čak i izvaditi tepihe kako biste ih osušili u svom domu preko noći ili koristiti gumene prostirke tijekom zimskih mjeseci. Jutra će vam sigurno biti ugodnija i s manje problema prije vožnje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje