Povežite se s nama

Život i društvo

U varaždinskom TTS-u 24. ožujka zaigrajte badminton i pomozite djeci

Badminton

Objavljeno:

- dana

Lions klub New Century Lions Club „Varaždin Millennium” u suradnji s Badminton klubom Marlex organizira u subotu, 24. ožujka humanitarni badminton turnir pod nazivom „Humanitarni Lions open badminton turnir 2018″.

Cilj humanitarne akcije je prikupljanje financijskih sredstava za djecu bez roditeljske skrbi. Riječ je o članovima Udruge za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji „Nova budućnost”, koja djeluje na području grada Varaždina. Humanitarni turnir održat će se u Sportskom centru TTS (Ulica Ognjena Price 34).

Financijska sredstva prikupljaju se putem kotizacija za sudjelovanje na turniru, a koristit će se za opremanje objekta Udruge u Varaždinu (renoviranje kupaonice: vodoinstalaterski radovi, postavljanje tuš kade, zamjena pločica u hodniku objekta-prizemlje, i drugo), s ciljem poboljšanja kvalitete života njenih korisnika.

Kotizacija za sudjelovanje na turniru iznosi 100 kuna bez obzira u koliko disciplina se sudionik prijavi. Zainteresirani mogu pomoći i uplatom novčanog iznosa na račun NCLC Varaždin Millennium, otvorenog za potrebe ove humanitarne akcije (PBZ) IBAN: HR4923400091510918004 s naznakom „za Humanitarni Lions Open Badminton Turnir 2018″.

Inače, jedan od suorganizatora turnira je i HDS ZAMP koji se odrekao iznosa autorske naknade za javnu izvedbu glazbenih djela i iznosa troškova naplate u korist prikupljanja sredstava za Udrugu „Nova budućnost”.

Naime, nakon održavanja sportskog dijela turnira u večernjim satima održatće se i glazbeni program tijekom kojeg će prisutne zabavljati glazbeni sastavi JamIT rock cover band i sastav Zubo & Dudo. Sve informacije o turniru kao i prijave možete potražiti i riješiti putem e-maila: [email protected], ili na www.facebook.com/BadmintonKlubMarlex.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje