Povežite se s nama

Život i društvo

U Varaždinu će biti održan peti festival Djeca pjevaju, evo tko sve nastupa

Objavljeno:

- dana

NAJAVLJUJEMO

U dvorani Graberje u Varaždinu će u petak, 31. ožujka, u 18 sati  početi 5. festival “Djeca pjevaju”.

Na ovogodišnjem festivalu bit će izvedeno 20 novih autorskih dječjih pjesama.

– Ovo je jedinstvena prilika da vidite i čujete talentiranu djecu koja pjevaju nove autorske pjesme na festivalu! – ističu organizatori iz Udruge Festival.

Stručni žiri ove godine dodjeljuje tri nagrade za djecu od 6 do 10 godina i 3 nagrade za djecu od 11 do 15 godina.

Na ovogodišnjem festivalu nastupaju dva pjevača iz susjedne Slovenije, a prvi puta i predstavnici Gradišćanskih Hrvata točnije sestre iz sela Mjenovo (Kroatisch Minihof) u srednjem Gradišću. Uz to, nastupit će i Univerzalni plesni studio Feel iz Varaždina, Gabriela Hrženjak te prošlogodišnja pobjednica starijeg uzrasta Lora Breški.

 – Ovogodišnji Festival Djeca pjevaju u Varaždinu snima VTV televizija, najavljuje ga Dječja televizija, a dolazi nam i ORF TV iz Austrije – najavljuju organizatori.

Ulaz je besplatan.
 

Nastupaju:

1. Patka – Darija Pintarić

2. Maleni veliki mravi – Matea Pofuk

3. Moj medo – Mirta Sajko

4. Svaki dan rođendan – Linda Šoštarek

5. Djed i unuka – Anja Vincek

6. Moje mačje oči – Lana Letnik

7. Nevrijeme – Lucija Jertec

8. Zeko – Andrea Kundija

9. Kao iz bajke – Lucija Pavlović

10. Zimska idila – Janja Malić

11. Beba – Petra Aračić

12. Mislim da volim Marka – Paola Režek

13. Đačko doba – Emina Ajhler

14. Mala Hrvatica – Anna i Sarah Fleishhacker

15. Prvi poljub – Stella

16. Lutka meni veli – Ela Novosel

17. Pravi Reper – Erik Kelin

18. Svaki dan je dobar dan – Sara Kučiš, Fran Hižak i Ela Foder

19. Djeda-Dora Mišak

20. Ti si zeznuo stvar-Mia Krklec i Sara Lukač

21. Selidba – Romina Kožić

 

 

Pjevače prati: Zbor Mali slavuji Društva Naša djeca iz Varaždina

Organizator: Udruga Festival   www.udrugafestival.hr

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Sveti Nikola stigao u Veliki Bukovec i mališane razveselio darovima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društveni dom u Velikom Bukovcu u nedjelju je bio ispunjen smijehom i veseljem.

Stigao je omiljeni svetac, a mališani su mogli uživati i u zanimljivom igrokazu.

Događanje se održalo na inicijativu Udruge žena Veliki Bukovec, a Sveti Nikola mališane je na kraju razveselio i darovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općinsko vijeće Petrijanca jednoglasno usvojilo proračun za 2024. koji iznosi 7,6 milijuna eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 26. sjednici Općinskog vijeća Općine Petrijanec u petak, 1. prosinca, jednoglasno je usvojen Proračun Općine Petrijanec za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026. godinu te je donijeta Odluka o izvršenju proračuna Općine Petrijanec za narednu godinu.

Općinski vijećnici usvojili su i prijedloge Programa javnih potreba Općine Petrijanec za 2024. godinu, Program građenja komunalne infrastrukture i program održavanja komunalne infrastrukture na području Općine Petrijanec tijekom iduće godine.

Općinski Proračun za iduću godinu u iznosu od 7.641.000 eura je proračun s razvojnom i socijalnom komponentom koji osigurava nastavak započetih projekata, potiče razvoj predškolskog odgoja i školstva, brine o komunalnoj infrastrukturi, novim ulaganjima u sva naselja, ali i održavanju objekata, izgradnji novih objekata kao što je vrtić te osigurava nesmetan rad udruga građana.

Detaljan uvid u Proračun za iduću godinu svi zainteresirani mogu ostvariti na općinskim internet stranicama na adresi www.petrijanec.hr

Vijeće je također donijelo i odluke vezane uz civilnu zaštitu, konkretno analizu stanja civilne zaštite na području Općine Petrijanec, kao i plan razvoja civilne zaštite na području Općine Petrijanec te smjernice za organizaciju i razvoj civilne zaštite.

Vijeće je raspravljalo i jednoglasno također donijelo i odluku o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području Općine Petrijanec te odluku o porezima. Važna odluka također jednoglasno donijeta je 3. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Petrijanec i Odluka o nabavi i financiranju inventara dječjeg vrtića u Petrijancu.

Također jednoglasno, donijeta je i odluka o imenovanju i protezanju pojedinih ulica u naselju Nova Ves Petrijanečka. Odredile su se tri nove ulice i to su Ulica Ivice Jovana, Vukovarska ulica i Novoveška Cesta.

– Zajednički cilj svih vijećnika prisutnih na sjednici vijeća jest da Općina Petrijanec bude ugodno i poželjno mjesto za život i rad svih njenih stanovnika. I u 2024. godini izdvajaju se sredstava za održavanje objekata i opreme komunalne infrastrukture, javne rasvjete, čistoće javnih površina, održavanje zelenih površina, groblja, igrališta i ostalih javnih površina. Dio sredstava izdvaja se i za tekuće i investicijsko održavanje društvenih domova, cesta i poljskih puteva. Nastavljamo s izgradnjom prometne infrastrukture, modernizacijom i asfaltiranjem cesta pješačkih i biciklističkih staza te ostale komunalne infrastrukture. U planu je projektiranje i izgradnja nekoliko cesta, nekoliko idejnih projekata za svako naselje u našoj općini. Želimo sačuvati okoliš koji nas okružuje, pa tako imamo odobrenih novih projekata u cilju nabavke novih spremnika za besplatno zbrinjavanje tekstila i novih kanti u parkovima i trgovima, a isto ćemo postići odvozom velikog otpada i sanacijom divljih odlagališta otpada koji su nam također odobreni od strane Fonda za zaštitu okoliša. Osigurali smo sredstva za redovnu djelatnost Crvenog Križa, HGSS-a potpore našim vrijednim udrugama, stipendije učenika i studenata te naravno sufinanciranje predškolskog odgoja -rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje