Povežite se s nama

Zabava & Stil

U Varaždinu će na KVART festivalu nastupiti z++, Mimi Mercedez, Kuku$ i Muha!

Objavljeno:

- dana

Od 23. do 25. lipnja u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu bit će održan KVART festival.

Ovaj varaždinski festival koji organizira Udruga mladih V.U.K. uz podršku Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Grada Varaždina, HGU i Ministarstva kulture, u svom četvrtom izdanju mijenja identitet i postaje showcase festivalom glazbene industrije što znači da u fokus stavlja glazbenike, producente, promotore i ostale dionike jedne od najjačih industrija u svijetu, njihovu kreativnost i umrežavanje.

– Vizija organizatora za festival KVART je osnažiti urbanu glazbenu scenu, promovirati glazbenike i bendove u usponu, ali i široj publici predstaviti novine i izazove u glazbenoj industriji. Naravno, bit će u KVART-u tu i dobrih koncerata, poznatih i manje poznatih glazbenika i glazbenica iz cijele regije – istaknuo je Nino Preložnjak, programski direktor P4, na konferenciji za medije koja je u utorak, 14. lipnja održana u varaždinskom P4.

I zaista, KVART festival u 2022. godine dovodi u Varaždinu najaktualnija imena s pop, rap, hip-hop i trap scene regije. Svoj prvi nastup na KVART-u i općenito u Varaždinu zabilježit će popularni z++, Mimi Meredez, Kuku$ i Muha, koji će nastupiti u petak i subotu, 24. i 25. lipnja.

– Novina KVART festivala je konferencijski dio programa koji će biti održan u četvrtak, 23. lipnja, a koji je na neki način svojstven showcase festivalima. U tom dijelu programa mladim ćemo glazbenicima i glazbenicama dati priliku da se predstave, sudjeluju u panelima, a na kraju dana neki od njih snimat će i session s publikom što je novost u Varaždinu i na sjeveru Hrvatske – dodao je Preložnjak.

U sklopu konferencijskog dijela bit će riječi o autorskim pravima, digitalnim servisima, glazbenoj sceni Sjever te o tome na koji je način moguće hrvatsku glazbu promovirati na stranim tržištima i kako je “izvoziti”, a neki od panelista će biti Bore Balboa, Sara Renar, Fran Vasilić, Miach i varaždinski glazbenik Banfica. Jedinstveno iskustvo za publiku bit će i snimanje sessiona s nekim od navedenih glazbenika. Poseban gost konferencije bit će i Stephen Clark, direktor nacionalnih ureda Europskog parlamenta koji će uz Violetu Simonovu Staničić, voditeljicu Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj posjetiti KVART te na festivalu predstaviti platformu zajednoza.eu te se osvrnuti na predstojeći Europski događaj za mlade koji će u studenome biti održan u Varaždinu, također u organizaciji Udruge mladih V.U.K.

Osim koncerata, posjetitelje festivala u petak i subotu očekuju afteri koje KVART organizira u suradnji sa zagrebačkim Radiom 808.

– Drago mi je što kao rođeni Varaždinac koji je dugi niz godina prisutan na hrvatskoj glazbenoj sceni,  a sada i kao programski koordinator na Radiju 808, imam priliku sudjelovati u organizaciji ovakvog urbanog festivala u Varaždinu. Radio 808 dugi niz godina podržava nezavisnu glazbenu scenu i iznimno nam je drago da smo s KVART festivalom pronašli zajedničke interese, da zajednički pokrećemo prave i relevantne teme kroz konferenciju i da zajednički kreiramo kvalitetnu platformu za mlade glazbenike i glazbenice koji se teže probijaju na sceni. Nadam se da će idućih godina suradnja biti još jača. Što se tiče after partyja, u KVART dolazi krema Radija 808: zagrebačka Dj-ica s varaždinskom adresom Iva Neljak zagrijavat će atmosferu u četvrtak, FrenkyBoy, autor glazbene emsije koja promovira gamersku glazbu, svirat će u petak, dok će glavni urednik Radija 808, novinar i DJ Ilko Čulić, rasplesavati KVART-ovce posljednjeg festivalskog dana, u subotu – istakno je Emir Bešić E-Base iz Radija 808.

Gradonačelnik Grada Varaždin Neven Bosilj napomenuo je da je KVART kao festival namijenjen urbanoj publici odličan turistički dodatak gradu Varaždinu. Grad Varaždin je sretan što ima tako aktivne pa čak i hiperaktivne mlade. I P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu i Udruga mladih V.U.K. svojim djelovanjem pridonose boljem pozicioniranju Grada Varaždina na kulturnoj i turističkoj karti Hrvatske. Očekujem da će i sljedeći vikend, za vrijeme trajanja KVART festivala, biti popunjeni svi smještajni kapaciteti u gradu. Težimo tome da Varaždin postane vikend destinacija, a KVART festival i druge aktivnosti koje provode P4 i Udruga mladih V.U.K. pridonose tom cilju – zaključio je gradonačelnik Bosilj.

Uoči KVART festivala, u petak, 17. lipnja će u P4 dvorištu biti održan warm up KLIKERxKVART Party.

Inače, ulaznice za KVART festival još uvijek su dostupne i to online putem Entrio.hr: https://www.entrio.hr/event/kvart-2022-11145?src=home_main_slider, odnosno na fizičkim prodajnim mjestima Entrija: https://www.entrio.hr/en/outlets

Više informacija o KVART festivalu:https://www.pecetri.com/dogadanja/kvart-kvart-kvart-kvart-kvart-kvart-kvart-kvart-kvart-kvart-kvart-kvart/

Zabava & Stil

FOTO Uzgajivač 25 puta nastupio s istim konjem na Konjičkim igrama u Zelendvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tradicionalno povodom Dana Općine Petrijanec 25. lipnja, održane su Konjičke igre u Zelendvoru.

U Zelendvoru su se u organizaciji Udruge Konj moj prijatelj i Općine Petrijanec održale međunarodne Konjičke igre s uzgajivačima konja iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Bila je to prilika da se pokažu najljepši konji i njihova umijeća, kao i bogate konjske zaprege uz brojne dodatne sadržaje za posjetitelje.

– Ove godine na 10.000 četvornih metara otvorenog prostora održavamo Konjičke igre. Zahvaljujem Udruzi “Konj moj prijatelj” koja je ovu manifestaciju pretvorila u jednu lijepu tradiciju – naglasio je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

– Događaj je vrlo važan za našu Općinu jer rijetko kad i rijetko gdje možete vidjeti ovoliko puno konjskih zapreka i ovih plemeniti životinja. Na području Općine nalazi se nekoliko uzgajivača konja te oni aktivno podržavaju ovu manifestaciju. Kao kuriozitet, imamo uzgajivača koji je 25 puta nastupio s istim konjem na konjičkim igrama, što govori koliko uzgajivači cijene ovu manifestaciju – dodao je Posavec.

Posjetitelji su imali prilike uživati u nadmetanju zaprega s profesionalnom i amaterskom opremom te brojnim drugim konjičkim disciplinama.

Na otvaranju manifestacije bili su prisutni izaslanik župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka Darko Majhen, koji se obratio prigodnim riječima, i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Glazbeni vikend na Kazališnom trgu: nastupaju Varaždinski vokalni ansambl, Romantix, Big Band…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Koncertni ured Varaždin i ove godine jedan je od suorganizatora manifestacije „Ljeto u Varaždinu“, a već ovaj vikend očekuje nas pregršt događanja na Kazališnom trgu.

U petak, 1. srpnja, s početkom u 18 sati na pozornicu „kod fontane“ staju polaznici škole pjevanja „Mali slavuji“ uz pratnju DND Banda. Nakon njih publiku će zabaviti čakovečki Big Band uz Ivanu Galić.

Program u subotu, 2. srpnja, započinje već u 10 ujutro, i to na Korzu nastupom Varaždinskih mažoretkinja svih uzrasta.

Subotnji večernji program donosi pregršt rocka i popa. Već u 18 sati svoje znanje pokazat će polaznici Radionice sviranja gitare Tomičić, nakon kojih pozornicu preuzima novoosnovani Varaždinski vokalni ansambl.

Kao šećer na kraju nastupit će i Eurythmics cover band – Romantix!

Svi koncerti i programi održavaju se na otvorenom, a ulaz se ne naplaćuje. U slučaju kiše ili nepovoljnih vremenskih uvjeta, program se otkazuje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje