U varaždinskoj Areni od srijede, 18., do nedjelje, 22. rujna održat će se sedmo izdanje turnira „Croatia junior & cadet open“.

Ove godine turnir ulazi u gold kategorizaciju, odnosno među četiri najjača turnira na svijetu.

– Ovo je samo dokaz da radimo kvalitetno. U Varaždin stižu najbolji kadeti i juniori na svijetu – igrači i igračice svjetskih velesila kao što su Japan, Kina, Korea, Tajvan… – istaknuo je Tomislav Crnadak, predsjednik STK-a Varaždin koji uz pomoć Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina organizira turnir.

Kao Wimbledon

Očekuje se 350 natjecatelja iz 43 zemlje svijeta te će se igrati na ukupno 26 stolova. U svijetu se održavaju samo četiri turnira golden serije (osim u Varaždinu, u Kini, Tajvanu i Hong Kongu). Turnir u Varaždinu bit će ujedno i najmasovniji.

Od varaždinskih stolnotenisačica nastupit će juniorka Janja Matijašec i kadetkinja Jelena Vukelić

– Ostali turniri imaju oko 200 prijava pa je varaždinski turnir najjači turnir u svijetu za kadete i juniore. Nešto kao Wimbledon u svijetu tenisa. Ovaj turnir ima veliki značaj za promociju Varaždina, a i razvoj turizma, budući da će u Varaždinu od tri do osam dana boraviti oko 420 osoba – rekao je Saša Suhodolčan, trener Stolnoteniskoga kluba Varaždin.

Najmnogobrojnija delegacija je hrvatska, slijedi ruska s 25 stolnotenisača i stolnotenisačica, potom mađarska i rumunjska s po 20 natjecatelja.

Iz Kine, najjače stolnoteniske nacije, na varaždinskome turniru nastupit će 15 natjecatelja. Kinesku delegaciju predvode prvi kadet svijeta Youanyu Chen, prva kadetkinja svijeta na svjetskoj rang listi Man Kuai te trenutno druga juniorka svijeta Xuanyao Shi.

STK Varaždin

Dodajmo da od europskih predstavnika na stolnoteniski turnir dolazi treći junior svijeta, Poljak Samuel Kurczycki.

Od varaždinskih stolnotenisačica, uz bok najboljima na svijetu borit će se juniorka Janja Matijašec i kadetkinja Jelena Vukelić.

– Bit će to velika čast za Jelenu i Janju te ujedno i veliko iskustvo: nadigravat će se s najboljima na svijetu – zaključio je Suhodolčan.

Komentari

Komentara

loading...