Povežite se s nama

Život i društvo

U Varaždinu projekcija filma o alkoholu Roberta Knjaza za učenike osnovnih škola

Objavljeno:

- dana

STIŽE MARIO PETREKOVIĆ

U kinu Gaj u Varaždinu će u četvrtak u 12 sati početi projekcija filma “Razmisli – Treba znati sati” autora Roberta Knjaza.

Riječ je o edukativnom filmu o opasnostima maloljetničke zloupotrebe alkohola, a prikazan će biti za učenike 7. i 8. razreda varaždinskih osnovnih škola.

– Maloljetnička zloupotreba alkohola u današnje vrijeme postaje sve veći društveni problem, jer danas mladi odrastaju u okolini u kojoj je dostupnost alkoholnih pića vrlo velika, a njihova potrošnja prihvatljiva i uobičajena. Ovaj edukativni film snimljen u sklopu društveno odgovorne kampanje Zagrebačke pivovare u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje ima za cilj na mladima prilagođen i prihvatljiv način upozoriti na opasnosti maloljetničke konzumacije alkohola te educirati mlade o tom društveno neprihvatljivom ponašanju – ističu organizatori.

Nakon projekcije, mladima će o posljedicama zlouprabe alkohola govoriti klinička psihologinja Josipa Gelo i ambasador kampanje Mario Petreković, a moderatorica je Ana Stunić.

 

 

 

Izvor:
Foto: PRAGMA KOMUNIKACIJE

Život i društvo

U dvorcu Trakošćan djeca guštala u izradi palčeka, pureka i ježeka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U dvorcu Trakošćan u nedjelju je održana radionica izrade božićnih ukrasa.

Posjetitelji dvorca mogli  su sudjelovati u radionici izrade kinča, božićnih ukrasa od krep papira.

Članice Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ naučile su nas kako izraditi palčeke, pureke i ježeke.

Posjetitelji su također imali priliku družiti se s kostimiranim likom Luise grofice Erdödy.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na FOI-ju održan Dan uključivog poduzetništva s predstavljanjem rezultata projekta WeRin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na FOI-ju je održan Dan uključivog poduzetništva, posvećen predstavljanju rezultata WeRin projekta, kojem je cilj povećati udio diplomiranih žena poduzetnica i osigurati njihovu integraciju u regionalni poduzetnički ekosustav diljem Europe.

Događaj je u petak, 1. prosinca, okupio predstavnike obrazovnog sustava, potpornih poduzetničkih institucija, kao i same poduzetnice, a projektni tim s FOI-ja predstavio je rezultate projekta, radeći na unapređenju učinkovitosti poduzetničkog obrazovanja i programa podrške poduzetništvu s naglaskom na rodnim perspektivama.

Projekt trajanja 36 mjeseci započeo je u siječnju 2021., a financiran je u okviru Erasmus+ programa Europske komisije u ukupnom iznosu od  999.639,00 EUR.

Projektni konzorcij sastoji se od ukupno 14 partnera, s vodećim partnerom Sveučilištem primijenjenih znanosti iz Münstera, Njemačka. Voditeljica projekta na FOI-ju je izv. prof. dr. sc. Kristina Detelj, koja je istaknula da FOI već niz godina kroz studij Ekonomika poduzetništva promovira različit set vještina koje su potrebne u poduzetničkom svijetu te da se zadnjih godina temom ravnopravnosti spolova u poduzetništvu aktivno kroz ovaj projekt bavi i Laboratorij za poduzetništvo.

U sklopu konferencije održana je panel rasprava o Uključivosti hrvatskog poduzetničkog ekosustava u kojoj su sudjelovali: prof. dr. sc. Nina Begicevic Ređep, profesorica na FOI-ju i voditeljica Laboratorija za strateško planiranje FOI-ja te voditeljica projekta Regionalnog centra za predinkubaciju u pametnoj industriji, Lana Velimirović Vukalović, voditeljica POU Varaždin i voditeljica Akademije za poduzetništvo i poduzetnica, Emilija Stručić, savjetnica u Tehnološkom parku Varaždin i predsjednica uprave poduzeća Infodesign, Darinka Bistrović, osnivačica i direktorica poduzeća didacta advance d.o.o. Čakovec, Petra Jukić, poduzetnica i blogerica (Ljepota čitanja) i Ivan Plačko, direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Nastavnici i poduzetnici su se uključili i u interaktivniju radionicu za nastavnike u području poduzetničke edukacije, gdje su mogli upoznati WeRLearnin pristup i alate (WeRin Tolbox) te razmijeniti svoja dosadašnja iskustva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje