Povežite se s nama

Život i društvo

U Varaždinu projekcija filma o alkoholu Roberta Knjaza za učenike osnovnih škola

Objavljeno:

- dana

STIŽE MARIO PETREKOVIĆ

U kinu Gaj u Varaždinu će u četvrtak u 12 sati početi projekcija filma “Razmisli – Treba znati sati” autora Roberta Knjaza.

Riječ je o edukativnom filmu o opasnostima maloljetničke zloupotrebe alkohola, a prikazan će biti za učenike 7. i 8. razreda varaždinskih osnovnih škola.

– Maloljetnička zloupotreba alkohola u današnje vrijeme postaje sve veći društveni problem, jer danas mladi odrastaju u okolini u kojoj je dostupnost alkoholnih pića vrlo velika, a njihova potrošnja prihvatljiva i uobičajena. Ovaj edukativni film snimljen u sklopu društveno odgovorne kampanje Zagrebačke pivovare u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje ima za cilj na mladima prilagođen i prihvatljiv način upozoriti na opasnosti maloljetničke konzumacije alkohola te educirati mlade o tom društveno neprihvatljivom ponašanju – ističu organizatori.

Nakon projekcije, mladima će o posljedicama zlouprabe alkohola govoriti klinička psihologinja Josipa Gelo i ambasador kampanje Mario Petreković, a moderatorica je Ana Stunić.

 

 

 

Izvor:
Foto: PRAGMA KOMUNIKACIJE

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje