Povežite se s nama

Život i društvo

U Varaždinu se 16. srpnja kao i u cijeloj Hrvatskoj obilježava uspjeh Zlatka Dalića i Vatrenih

Objavljeno:

- dana

U Varaždinu, kao i cijeloj Hrvatskoj, u utorak, 16. srpnja, obilježit će se Dan zajedništva, ponosa i sreće. Riječ je o sjećanju na uspjeh od prošle godine kada su Dalićevi izabranici stigli do povijesnog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Vatreni su tada u Hrvatskoj dočekani kao svjetski prvaci. Gotovo svaki grad u Hrvatskoj proslavio je srebro zlatnoga sjaja i reprezentativcima koji dolaze iz njihova grada priredio doček za pamćenje.

Varaždin je tako dočekao izbornika Zlatka Dalića, pomoćnika Dražena Ladića, trenera vratara Marijana Mrmića i doktora reprezentacije Borisa Nemeca.

Da se ne zaboravi veliki uspjeh od prošle godine, Organizatori bez granica  – pripremaju obilježavanje Dana zajedništva, ponosa i sreće u utorak 16. srpnja diljem Hrvatske. Obilježavanju se pridružio i Grad Varaždin.

– To nije bio samo uspjeh nogometaša nego svih nas – rekla je Sandra Malenica, zamjenica varaždinskoga gradonačelnika. Program na Trgu Miljenka Stančića počinje u utorak, 16. srpnja, od 19 sati, a organizatori su Grad Varaždin, Turistička zajednica Grada Varaždina i PRLady agencija.

– Imamo našeg Varaždinca zlatnog, a ne srebrnog sjaja Zlatka Dalića. Pozivam sve u utorak da se naoružaju rekvizitima, obuku kockaste dresove i naprave atmosferu kao što je bila prije godinu dana – rekla je Martina Pakšec iz PRLady agencije.

Inače, na Stančiću se u utorak sprema i glazbeni program. Sve će tako zabavljati bend Dobre vibracije.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati