Povežite se s nama

Zabava & Stil

U Varaždinu se održava jedinstveni Imagine Croatia festival

Objavljeno:

- dana

Za mlade glazbenike

I ove jeseni već petu godinu zaredom u Varaždinu se održava Imagine Croatia festival, natjecanje za mlade glazbenice i glazbenike u organizaciji Glazbene mladeži Varaždin, članice Hrvatske glazbene mladeži.

Imagine Croatia festival 2017 jedinstvena je prilika da mladi od 13 do 21 godine predstave svoj autorski rad bez obzira na stil glazbe, najprije pred domaćom publikom, a zatim i van granica na internacionalnom izdanju Imagine festivala koji okuplja finaliste iz cijeloga svijeta. Samo neki od dosadašnjih sudionika su poznata regionalna glazbena imena poput The Yangsters, 3 Suns of Aberran (koji su prošle godine nastupili pod imenom John Doe), zatim prošlogodišnji finalisti Tantra te međimurski Media Stres koji su 2014. godine sudjelovali na natjecanju u Francuskoj.

Predselekcija za Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju održava se tradicionalno u varaždinskom Caffe baru Elephant, u subotu 25. studenog 2017., a izvođač kojeg probrani žiri prema međunarodnim kriterijima proglasi pobjedinkom zatim sudjeluje na jednoj od finalnih večeri 3. i 4. prosinca 2017. u zagrebačkom Klubu hrvatskih glazbenika SAX, zajedno s finalistima iz ostatka Hrvatske i Grada Zagreba. Na međunarodnoj razini ovo je 11. izdanje natjecanja u organizaciji Jeunesses Musicales International, mreže koja okuplja glazbene udruge diljem svijeta s ciljem stvaranja prilika za djecu i mlade u svom glazbenom stvaralaštvu izvan svih granica.

Prijaviti se mogu svi izvođači bez obzira na glazbeni stil, uz jedini uvjet: da nisu mlađi od 13 i stariji od 21 godine. Prijave su otvorene do kraja dana u petak 17. studenog.

Izvor:
Foto: ilustracija

Zabava & Stil

Legendarni “Lordovi“, kraljevi plesnjaka na terasi Vame, spremaju se za zlatni jubilej

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kraljevi plesnjaka u varaždinskoj Istri i kasnije na terasi varaždinske Vame, u subotu su se okupili kako bi zajedno obilježili 45. godina osnutka grupe „Lord“.

Domaćin i idejni začetnik druženja koje je potrajalo od 15 do 21 sat, bio je Božidar Dado Šturm.

– Bilo je lijepo ponovo sresti prijatelje koji su svirali u grupi. Sponzori okupljanja i druženja bili su sami članovi grupe. Između ostalog, dogovoreni su susreti i druženja svake godine jer moramo i vježbati. Naime, 2027. godine namjeravamo ponovno javno nastupiti povodom 50. godišnjice osnutka „Lordova“ – kažu nam vječiti mladići.

Kako doznajemo od klavijaturiste Borisa Hercega, na obljetničkom koncertu nastupit će članovi benda iz različitih generacija.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

U nedjelju, 2. listopada, na Franjevačkom trgu koncert će održati Antonio Tkalec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedan od najpoznatijih hrvatskih kantautora moderne duhovne glazbe i nagrađivani samostalni umjetnik Antonio Tkalec održat će veliki autorski koncert moderne duhovne glazbe u nedjelju, 2. listopada, 2022. na Franjevačkom trgu u Varaždinu (kod kipa Grgura Ninskog) s početkom u 20 sati.

Kao i uvijek, Antonija će pratiti glazbenici predvođeni poznatim glazbenim producentom Ivanom Mikulićem, a glazbeni gost biti će vlč. Tihomir Kosec.

Ovaj koncert Antonio već niz godina tradicionalno održava kao poklon Varaždincima i mještanima okolice Varaždina za dan Anđela čuvara, kako bi se svi zajedno duhovno obogatili porukama njegovih snažnih pjesama koje su prepune životnih iskustava s Gospodinom. Ovo će biti jedna posebna duhovno-glazbena večer koja će zasigurno dotaknuti mnoga srca i duše, rekli su organizatori.

U slučaju kiše koncert će se održati u Franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu.

– Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli. Ponesite samo dobru volju i nešto toplo za obući – poručuju organizatori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje