Povežite se s nama

Crna kronika

U Varaždinu zbog krađe uhvaćen 57-godišnji pedofil iz Francuske

Objavljeno:

- dana

Krao u trgovačkom centru i ozlijedio zaštitara

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv 57-godišnjeg francuskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv 57-godišnjeg francuskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe.

Tereti ga se da je 5. prosinca 2016. s polica trgovine u Varaždinu uzeo i stavio u vrećicu nekoliko prehrambenih proizvoda te prošao pored blagajne i izašao iz trgovine bez plaćanja robe. U trenutku kad je ušao u kombi i namjeravao se odvesti, sustigao ga je zaštitar koji ga je pokušao spriječiti u odlasku, ali ga je 57-godišnjak ubo kemijskom olovkom u ruku.

Kad je vozilu prišao još jedan zaposlenik trgovine, uzeo je skalpel kojim je više puta zamahnuo prema njima, pa su obojica uzmaknuli, a on se vozilom udaljio.

Državno odvjetništvo je 10. siječnja 2017. postiglo sporazum s Francuzom da se za to kazneno djelo osudi na kaznu zatvora od jedne godine.

Inače, Republika Francuska je za njega izdala europski uhidbeni nalog radi izvršenja zatvorske kazne na koju je osuđen zbog tri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina počinjenih na teritoriju Francuske.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu usvojilo je prijedlog državnog odvjetništva i donijelo odluku da se 57-godišnjak preda Francuskoj, ali da se predaja odgodi do dovršetka kaznenog postupka koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj zbog kaznenog djela razbojničke krađe.

 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Zapaljeni navijački transparenti nakon utakmice u Čakovcu, policija privela 11 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 28. ožujka, oko 18:30 sati u Čakovcu, ispred sportske dvorane u Športskoj ulici, neposredno nakon odigravanja prvenstvene utakmice 1. hrvatske rukometne lige za žene, između ŽRK “Zrinski” iz Čakovca i RK “Podravka Vegeta”, nepoznati počinitelj tzv. “bengalkom” zapalio je navijačke transparente.

U događaju, osim spaljenih transparenata, nije nastala druga materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba, javila je PU međimurska.

U prostorije Policijske postaje Čakovec privedeno je 11 osoba koje se dovode u vezu s opisanim događajem, odnosno počinjenjem prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: vozio Zagrebačkom ulicom s 2.14 promila pa je uhićen i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 29. ožujka, u 0.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2.14 promila.

Također je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Zbog toga je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se tijekom današnjeg dana privesti na Općinski sud u Varaždinu, javila je PU varaždinska.

Od navedenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje