Povežite se s nama

Život i društvo

U VI. OŠ provedena akcija za djecu Siska, Petrinje, Gline i okolice

Objavljeno:

- dana

Slijedom dramatičnih događaja u Banovini i opće ljudske potrebe za pomaganjem, VI. osnovna škola Varaždin uključila se u humanitarnu akciju „Škola za sve”.

Na prijedlog Dječjeg gradskog vijeća humanitarna akcija „Škola za sve” pokrenuta je putem društvenih mreža za djecu Siska, Petrinje, Gline i okolice.

Akcija je trajala od 18. siječnja do 28. siječnja, a inicijativa je bila prikupiti donacije za učenike osnovnih škola u vidu školskih torbi ili ruksaka s potrebnim osnovnim priborom za rad i učenje (pernice, bilježnice, slikovnice, likovni pribor, mape, bojice, gumice, i dr.).

Na VI. OŠ Varaždin humanitarna akcija provedena je i više nego odlično jer je uspješno sakupljeno i donirano oko 70 školskih torbi i desetak torbi za tjelesnu i zdrastvenu kulturu koje su također pune priborom. Ovim činom ukazano je razumijevanje, podrška, humanost i solidarnost učenika, roditelja i učitelja.

– Ponos, sreća i zajedništvo su riječi koje najbolje opisuju situaciju i osjećaje kada se ovoliki broj malih i velikih ljudi odazove na humanitarnu akciju – dodaju iz VI. OŠ.

Kada je akcija završila i kada je sve bilo pripremljeno za naše prijatelje, pomogli su nam i naši vatrogasci koji su u kratkom roku sve donirane torbe pažljivo pospremili u vozilo i dalje nastavili prema organiziranom planu.

Kontaktirana je ravnateljica OŠ Mate Lovraka u Petrinji te donirane školske torbe i pribor odlaze u ruke učenika spomenute škole te se nadamo da smo ovom gestom izvukli barem mali osmijeh na njihovim licima.

– Još jednom se od srca zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i učiteljima na donacijama za djecu u području pogođeno potresom – ističu iz VI. OŠ.

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje