Povežite se s nama

Život i društvo

U Vidovcu održana radionica za mlade i male poljoprivrednike

Objavljeno:

- dana

Nove mogućnosti

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad u srijedu, 22. veljače, organizirala je u Vidovcu radionicu namijenjenu mladim i malim poljoprivrednicima, na kojoj su predstavljene mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz Programa ruralnog razvoja – Podmjera 6.1 i 6.3.  

– Natječaji za ove podmjere su krenuli, sredstva namijenjena mladim, odnosno malim poljoprivrednicima su dostupna. Stoga smo potencijalnim korisnicima s područja Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad željeli što bolje predstaviti mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz Podmjera 6.1. i 6.3., kako bi iskorištenost sredstava bila što veća, ali i kako bi investicije u njihova poljoprivredna gospodarstva bile provedene upravo za one aktivnosti koje su im nužne za njihovu proizvodnju – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, dodavši kako je već prva radionica pobudila veliko zanimanje poljoprivrednih proizvođača s područja LAG-a Sjeverozapad.

O podmjeri 6.1. govorile su djelatnice Agencije za razvoj Varaždinske županije, koje su tom prigodom posebno istaknule kako je cilj ove mjere pomoći mladim poljoprivrednicima u zapošljavanju na poljoprivrednom gospodarstvu te u održivom razvoju poljoprivrednih gospodarstava. Ova podmjera namijenjena je mladim poljoprivrednicima, do 40 godina starosti, koji za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju mogu dobiti potporu u iznosu do 50.000 eura.

Prilikom predstavljanja podmjere 6.3., koja je namijenjena malim poljoprivrednim proizvođačima, te kriterija odabira i praga prolaznosti na natječaju, posebno je istaknuto kako mali poljoprivrednici iz navedene mjere imaju mogućnost za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, od ulaganja u nasade i matična stada, opremanja i uređenja objekata za poljoprivrednu proizvodnju do kupnje mehanizacije te dobiti bespovratna sredstva u iznosu do 15.000 eura.

Radionicu – Mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz Podmjera 6.1. i 6.3., Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad večeras, s početkom u 17 sati i 30 minuta, organizirat će i u Društvenom domu u Petrijancu, za poljoprivrednike iz zapadnog dijela LAG-a.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Život i društvo

Umjetnici s motornim pilama za vikend se vraćaju u Salinovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnici s pilama vraćaju se u Salinovec kod Ivanca.

DŠR Salinovec najavio je održavanje “Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom” za 31. srpnja i 1. kolovoza ove godine.

Festival će se održati ispred nove osnovne škole u Salinovcu na kojem će sudjelovati kipari iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

– Dođite na festival i podržite naše izuzetne umjetnike, a možete se i uključiti ako imate tu umjetnički žicu i volite koristiti “kist” s metalnim lancem – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!