Povežite se s nama

Život i društvo

U Vidovcu održana radionica za mlade i male poljoprivrednike

Objavljeno:

- dana

Nove mogućnosti

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad u srijedu, 22. veljače, organizirala je u Vidovcu radionicu namijenjenu mladim i malim poljoprivrednicima, na kojoj su predstavljene mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz Programa ruralnog razvoja – Podmjera 6.1 i 6.3.  

– Natječaji za ove podmjere su krenuli, sredstva namijenjena mladim, odnosno malim poljoprivrednicima su dostupna. Stoga smo potencijalnim korisnicima s područja Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad željeli što bolje predstaviti mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz Podmjera 6.1. i 6.3., kako bi iskorištenost sredstava bila što veća, ali i kako bi investicije u njihova poljoprivredna gospodarstva bile provedene upravo za one aktivnosti koje su im nužne za njihovu proizvodnju – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, dodavši kako je već prva radionica pobudila veliko zanimanje poljoprivrednih proizvođača s područja LAG-a Sjeverozapad.

O podmjeri 6.1. govorile su djelatnice Agencije za razvoj Varaždinske županije, koje su tom prigodom posebno istaknule kako je cilj ove mjere pomoći mladim poljoprivrednicima u zapošljavanju na poljoprivrednom gospodarstvu te u održivom razvoju poljoprivrednih gospodarstava. Ova podmjera namijenjena je mladim poljoprivrednicima, do 40 godina starosti, koji za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju mogu dobiti potporu u iznosu do 50.000 eura.

Prilikom predstavljanja podmjere 6.3., koja je namijenjena malim poljoprivrednim proizvođačima, te kriterija odabira i praga prolaznosti na natječaju, posebno je istaknuto kako mali poljoprivrednici iz navedene mjere imaju mogućnost za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, od ulaganja u nasade i matična stada, opremanja i uređenja objekata za poljoprivrednu proizvodnju do kupnje mehanizacije te dobiti bespovratna sredstva u iznosu do 15.000 eura.

Radionicu – Mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz Podmjera 6.1. i 6.3., Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad večeras, s početkom u 17 sati i 30 minuta, organizirat će i u Društvenom domu u Petrijancu, za poljoprivrednike iz zapadnog dijela LAG-a.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati