Povežite se s nama

U fokusu

U Vinici u petak Otvoreni ured za poljoprivrednike: doznajte kako povući novac iz EU fondova

Objavljeno:

- dana

KORISNO

Predstavnici Lokalne akcijske grupe “Sjeverozapad”, čija je članica i Općina Vinica, od ovog mjeseca uvode praksu tzv. otvorenog ureda.

U prostorijama Općine Vinica Otvoreni ured stiže u petak, 28.travnja od 10.30 do 12.30 sati.

– U tom će vremenu svi zainteresirani poljoprivrednici moći dobiti sve potrebne informacije vezane uz prijavu programa na natječaje iz mjera Fonda za ruralni razvoj . Poljoprivrednici će također dobiti informacije o mjerama i natječajima koje će tijekom ove godine raspisivati LAG – najavljuju iz Općine.

Prisutni će biti i predstavnici Croatia osiguranja – podružnice Varaždin, od kojih će se moći dobiti potrebne informacije o osiguranju usjeva i trajnih nasada uz mogućnost subvencije premije od strane Općine Vinica.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje