Povežite se s nama

Kultura

U Vinici u srijedu poklonite svoj rad ili udomite nečiji rad

Objavljeno:

- dana

Udruga mladih UMAMI Vinica poziva sve građane Općine Vinica i ostalih općina da se uključe u projekt ART NA CESTI vol. 4 koji organizira karlovačka platforma F12.

ART NA CESTI organizira se već četvrtu godinu povodom Svjetskog dana umjetnosti zajednice, 17. veljače 2021. godine.

U srijedu, 17. veljače, prošetajte do Trga Matije Gupca u Vinici i poklonite svoj rad ili udomite nečiji rad. Svatko tko želi sudjelovati u akciji neka uzme svoj autorski rad (likovni radovi, skulpture, crteži, fotografije, poezija i sl.) i postavi ga na Trg Matije Gupca u Vinici ili na neku drugu lokaciju po želji s natpisom na papiru „Udomi me”. Uz rad možete postaviti osobni kontakt, informaciju i slično. Nakon postavljanja, rad se fotografira te se fotografije individualno postavljaju u event (događaj) na Facebooku gdje publika može popratiti lokacije i ciljano udomiti nečiji rad.

Link na event (događaj) https://www.facebook.com/events/520153642295103

Sudjelovati može bilo tko, bez obzira na akademsko obrazovanje, umjetnički status, lokaciju, vrijeme postavljanja, itd.

F12 platforma, prva nezavisna Karlovačka platforma za promociju i razmjenu umjetnosti.

Kultura

HNK u Varaždinu: četvrti koncert Varaždinskog komornog orkestra na rasporedu je 18. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 18. travnja, s početkom u 19 sati i 30 minuta Varaždinski komorni orkestar će u velikoj koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu izvesti svoj četvrti koncert 27. sezone.

U izvedbi će im se kao dirigent pridružiti Carlo Jans, dok će flautu svirati solistica Franka Mavriček. Izvodit će se djela E. Griega, S. Marcadantea i F. Schuberta.

Koncert se održava prema važećim preporukama Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nastavite čitati

Kultura

VIDEO Zadnji je dan Natjecanja “Rudolf Matz”: danas završni koncert i proglašenje pobjednika!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na naslovnoj fotografiji: Rudolf Matz

Danas, 9. travnja, posljednji je, četvrti, dan 18. Međunarodnoga gudačkog natjecanja “Rudolf Matz” u Čakovcu, a u njegovu sklopu održat će se završni koncert proglašenje pobjednika.

Koncert će biti moguće pratiti putem livestreama, odnosno internetskoga prijenosa, s obzirom na činjenicu da će ulaz u dvoranu biti dopušten isključivo kandidatu/kandidatkinji, korepetitoru i učitelju/učiteljici samo u vrijeme nastupa.

– Nakon nastupa zadnjega kandidata mole se svi kandidati (isključivo) da uđu u dvoranu (obvezno nošenje zaštitne maske) zbog objave dobitnika glavne nagrade – kažu iz UŠ “Miroslav Magdalenić”.

Proglasit će se apsolutni pobjednik/-ca Natjecanja i dobitnik/-ca Nagrade Grada Čakovca, a potom će uslijediti zajedničko fotografiranje. Koncert počinje u 16 sati.

Nastavite čitati