Povežite se s nama

Crna kronika

U Vratnu policija zaustavila mopedistu s 2.11 promila, mogao bi dobiti 33.000 kuna kazne

Objavljeno:

- dana

U ponedjeljak, 1. studenog, oko 16 sati u Varaždinskoj ulici u Gornjem Vratnu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozača mopeda kojim je upravljao muškarac starosti 37 godina.

Nadzorom je utvrđeno da upravlja mopedom kojem je valjanost prometne dozvole istekla i prije stjecanja prava na upravljanje, te pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.11 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja na prekršajni odjel Općinskog suda.

Osumnjičeni je uz optužni prijedlog priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, te mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 5 dana, nakon čega je predan u zatvor u Varaždinu.

Za počinjeni prekršaj protiv vozača je podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne od 33.000 kuna, kazna zatvora u trajanju od 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja AM kategorijom u trajanju od 18 mjeseci. Počinitelju prekršaja je također oduzet moped kojim je počinio prekršaje, prijedlogom prema nadležnom sudu za trajno oduzimanje istog.

U ponedjeljak, 1. studenog, u 18 sati u Donjoj Voći, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao muškarac starosti 63 godine. Nadzorom je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.76 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Crna kronika

Policija zaustavila auto kod Ludbrega te ga poslali na izvanredni tehnički pregled

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U petak, 20. svibnja, u 13 sati u Kalničkoj ulici u Poljancu, prilikom nadzora i kontrole prometa policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su automobil kojim je upravljao muškarac starosti 31 godina iz Malog Bukovca.

Tijekom kontrole prometa, policijski službenici posumnjali u tehničku ispravnost vozila, te je osobno vozilo upućeno na izvanredni tehnički pregled.

Na tehničkom pregledu vozila u Stanici za tehnički pregled je utvrđeno pet opasnih nedostataka i 19 velikih nedostataka, zbog čega je vozilo isključeno iz prometa, te su sa vozila skinute registarske oznake.

Vozaču su policijski službenici uručili prekršajni nalog. Za takvu vrstu prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od 2000 do 5000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Varaždinskih Toplica pijani 24-godišnjak bez vozačke autom sletio u potok

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vozači pod utjecajem alkohola sudjelovali su proteklog vikenda u dvije prometne nesreće.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 21. svibnja, oko 12 sati u Svibovcu Topličkom, ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola od 1.65 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije, jer mu je vozačka dozvola ukinuta zbog sakupljenih negativnih bodova upravljao 24-godišnjak. Upravljao je iz smjera Ludbrega u smjeru Varaždinskih Toplica. Zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom u izletio van kolnika u potok, javila je PU varaždinska. Ozlijeđenom je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj općoj bolnici, a ozljede njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 22. svibnja, oko 00.00 sati u Zbelavi, ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola od 1.22 g/kg upravljao 35-godišnjak. Uključivao se na kolnik Varaždinske ulice, a da nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje, te je došlo do udara prednjeg djela vozila kojim je iz smjera Gornjeg Kneginca upravljao 20-godišnjak. Vozilo je uslijed udara odbačeno u dvorišnu ogradu. Ozljede je zadobio 20-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje