Povežite se s nama

Međimurje

U Vrtić “Stonoga” u Novom Selu Rok stigle tradicionalne igračke

Objavljeno:

- dana

Poklon

Djeca iz Dječjeg vrtića “Stonoga” u Novom Selu Rok dobila su veliku kutiju tradicionalnih igračaka u sklopu akcije “Dajmo djeci korijene i krila”.

 

Riječ je o projektu u kojem sudjeluju Etnografski muzej u Zagrebu i Radio Kaj, a čiji je cilj današnjoj djeci približiti igračke s kakvima su se igrali njihovi djedovi i bake. Na dodjeli igračaka bili su i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, ravnateljica Dječjeg vrtića “Cvrčak” u čijem je sastavu Vrtić “Stonoga” Lidija Varošanec te predstavnici Narodnih novina, koji su djeci poklonili crtaći pribor. – Danas se djeca više znaju igrati na mobitelima i tabletima, dok tradicionalne igračke gotovo da i nisu vidjeli. Prema iskustvima iz drugih vrtića, ovakve igračke, kojima su se igrali naši preci, zanimljive su i današnjoj djeci – rekao je Kovač. Uz igračke, djeca su na dar dobila i kazališnu predstavu “Vilko i dlakavi čovjek” družine Laboratorija zabave.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje