Povežite se s nama

Crna kronika

U Zamlaki motorist naletio na divljač i završio u bolnici, u Donjem Kućanu ozlijeđena biciklistica

Objavljeno:

- dana

Prometne nesreće

Dvije prometne nesreće dogodile su se jučer u večernjim satima s ozlijeđenim osobama, a u bolnici su završili 29-godišnja biciklistica i 49-godišnji biciklist. 

U Donjem Kućanu 29-godišnja biciklistica osobnim vozilom iz smjera ulice Zelengaj u smjeru Kučan Marofa upravljao je 45-godišnjak. Dolaskom do parkirališnog prostora započeo je skretati u lijevo prema parkiralištu, te je oduzeo prednost prolaska biciklu kojim je iz suprotnog smjera Varaždinskom ulicom upravljala 29-godišnjakinja. Od udara je ista pala na kolnik i zadobila ozljede, a medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane. 

Prometna nesreća dogodila se jučer i u Zamlaki na državnoj cesti D-2. 49-godišnji motociklist upravljao je vozilom iz smjera Zamlake u smjeru Vrbanovca i prednjim je djelom motocikla udario divljač koja je pretrčavala kolnik državne ceste. Uslijed udara vozač motocikla je izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio van kolnika i zadobio ozljede, dok je udarena životinja uginula na mjestu događaja. Ozlijeđenom je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.
 
 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Optužnica 60-godišnjaku koji je u 4 sata ujutro zapalio tuđi automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u petak, 8. siječnja, podiglo pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje.

Naime, okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je 2. studenoga 2020. u mjestu kraj Bednje zaprijetio 70-godišnjakinji da će je ubiti i zapaliti kuću i vozilo.

Svoje prijetnje je ostvario na način da je 13. studenoga oko 4 sati zapalio parkirani osobni automobil u vlasništvu 70-godišnjakinje, pri čemu je vozilo u potpunosti izgorjelo. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti

Nastavite čitati

Crna kronika

Baka (96) dočekala pravdu – podignuta optužnica protiv kradljivca njezinih stabala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je je u ponedjeljak 11. siječnja podiglo pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog počinjenja kaznenog krađe.

Naime,  okrivljenog 55-godišnjaka se tereti da je u ožujku 2019. godine u mjestu kraj Novog Marofa, u šumi u vlasništvu 96-godišnjakinje, neovlašteno posjekao 95 stabala hrasta, bukve i drugih vrsta bjelogorice.

Time je protupravno prisvojio za sebe drvnu masu ukupne vrijednosti veće 20.000 kuna.

Nastavite čitati