Povežite se s nama

Život i društvo

U Županijskoj palači održan stručni skup za odgojitelje i stručne suradnike s područja četiri županije

Objavljeno:

- dana

U okviru obilježavanja Dana Varaždinske županije u Županijskoj palači u Varaždinu održan je stručni skup za odgojitelje i stručne suradnike s područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Stručnim skupom, čija je tema mogućnosti korištenja elemenata tradicijske kulture u radu s djecom rane i predškolske dobi, započela je i službeno FolkoFonija – 5. Međunarodni festival tradicijske kulture koji se od danas, 13. rujna, pa sve do nedjelje održava u Varaždinu.

Preko 80 odgajatelja i stručnih suradnika sudjelovalo je na predavanjima i radionicama vezanima uz tradicijsku kulturu koje su se održale na tri lokacije u Varaždinu.

Domaćini današnjeg događanja su Dječji vrtić Varaždin, Centar tradicijske kulture Varaždin i Varaždinska županija, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.

Na stručnom skupu prisutne je pozdravila i savjetnica župana Natalija Martinčević, koja je istaknula da joj je posebno drago da se ova posebna manifestacija kao što je FolkoFonija održava upravo u vrijeme obilježavanja Dana Varaždinske županije te je naglasila da je Županija uspostavila odličnu suradnju s Centrom za tradicijsku kulturu koja sigurno neće stati ovim projektom.

– Na ovaj stručni skup odazvalo se preko 80 odgojitelja i to me posebno veseli jer na taj način i kroz zajedničku komunikaciju možemo vidjeti što mogu Županija i odgojno-obrazovne institucije zajedno učiniti na očuvanju naše tradicijske kulture, naše kulturne baštine i naših kulturnih vrijednosti – naglasila je Martinčević.

U ime Grada Varaždina prisutnima se obratila Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina koja je pohvalila suradnju Županije, Grada, CTK-a, Dječjeg vrtića Varaždin i Agencije za odgoj i obrazovanje. Prisutne su pozdravili i Jasenka Husnjak iz Dječjeg vrtića Varaždin, Krešimir Plantak Večerin, umjetnički voditelj CTK-a i Darija Drviš, viša savjetnica za predškolski odgoj AZOO.

Stručni skup se sastojao od prezentacije načina i mogućnosti integriranja tradicijske kulture u sustav primarnog obrazovanja, primjeri dobre prakse (dječji vrtići iz Varaždina, Bjelovara, Preloga i Zagreba), radionica, izvješća s radionica i zaključaka.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje