Povežite se s nama

Međimurje

U Županijsku bolnicu Čakovec stigli novi uređaji vrijedni oko 1,8 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

U Županijsku bolnicu Čakovec stigli su novi uređaji vrijedni oko 1,8 milijuna kuna, od kojih je jedan većinski osigurao Grad Prelog.

>>Grad Prelog na korištenje Županijskoj bolnici Čakovec predao novi respirator

Međimurska županija nabavila je dva respiratora s vrhunskim invazivnim načinom ventilacije u vrijednosti 250.000 kuna svaki i mobilni RTG uređaj vrijedan 587.250 kuna koji je nezamjenjiv dijagnostički alat zbog mogućnosti oslikavanja pluća u visokoj rezoluciji.

Mobilni rendgen podići će razinu dijagnostike te olakšati i ubrzati obradu većeg broja pacijenata.

Nabavljen je također važan uređaj koji će olakšati posao djelatnicima praonice rublja – stroj za fazonsko glačanje s dvostrukim trupom.

Praonica rublja sastavni je dio čakovečke Bolnice te ima važnu ulogu u kvalitetnom funkcioniranju jer opskrbljuje prijeko potrebnim čistim kirurškim rubljem, uniformama i posteljinom.

Stroj vrijedan 543.750 kuna namijenjen je za glačanje kuta, uniformi i slične medicinske opreme koja je svakodnevno potrebna zdravstvenim djelatnicima.

Donacije su primili ravnatelj Županijske bolnice Tomislav Novinščak, dr. med., i voditeljica Odjela anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine s JIL-om ŽBČ Selma Pernar, dr. med. Županijska bolnica Čakovec trenutno ima 25 respiratora i 6 High Flow Oxygen uređaja.

Međimurje

Općina Belica svojim mještanima za uređenje stambenih nekretnina daje po 15.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Belica je objavila natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na općinskom području u 2022. godini. Općina će mještani dodjeljivati poticaje u visini od 15.000 kuna. Na natječaj se mogu prijaviti osobe koje su tijekom 2021. i 2022. godine kupnjom, nasljeđivanjem ili darivanjem stekle nekretninu na kojoj je izgrađen stambeni objekt kojeg namjeravaju urediti za stanovanje ili se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojem namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi.

Osobe koje steknu pravo na poticaj dužne su u roku od dvije godine nakon odobrenja poticaja prijaviti prebivalište na adresi stambenog objekta za koji je dobiven općinski novac. Osobe koje se odluče na novogradnju u roku od dvije godine moraju ishoditi potrebne dokumente, dok sama građevina mora biti završena u roku od šest godina. Prijave se zaprimaju u tri termina: od 10. svibnja do 10. lipnja, od 1. do 30. srpnja i od 1 do 30. listopada. Isplata poticaja obavljat će se ovisno o terminima prijave: u srpnju, kolovozu i studenome.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju osmero novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, covid, koronavirus

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 77 uzoraka, od čega je evidentirano 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 10,3% pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 17. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavila se 31 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 94.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 124.758 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, otpuštena je 1 osoba. Nema preminulih osoba.

Od ovog tjedna, cijepljenje će se provoditi jednom tjedno, i to petkom, počevši od 20. svibnja 2022. godine od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje