Povežite se s nama

Život i društvo

Učenica sedmog razreda VI. OŠ Varaždin Marija Klampfl državna prvakinja iz kemije!

Objavljeno:

- dana

BRAVO

Učenica sedmog razreda VI. OŠ Marija Klampfl, kojoj je mentorica bila Mihaela Vrbnjak Grđan državna je prvakinja iz kemije!

Državno natjecanje iz kemije održano je od 25. do 28. travnja u Svetom Martinu na Muri, a uz Mariju, natjecala se i njezina sestra Korina Klampfl i još troje učenica VI. OŠ Varaždin Dora Težak, Paula Jukić i Alisa Pevec, o čemu smo pisali u Regionalnom tjedniku.

 >>Marija, Korina, Dora, Paula i Alisa rješavaju zadatke i pokuse kao od šale i tvrde: kemija je super!

Marijina majka je, zanimljivo,  profesorica kemija na Prvoj gimnaziji Varaždin i mentorica Ilije Srpaka, koji je također ove godine u Svetom Martinu na Muri osvojio prvo mjesto iz kemije!

>>Učenik Prve gimnazije Varaždin Ilija Srpak novopečeni državni prvak iz kemije

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati