Nakon Danske koju su posjetili u studenome, učenici i učitelji OŠ Ivanovec od 23. do 27. siječnja boravili su, u okviru Erasmus+ projekta naziva „Travel ‘n’ share“, na Cipru.

– Učenici Matija Bujanić, Matija Drk, Antonija Hamer, Iva Hančić, Jona Jambrošić i Šimun Petek te učitelji Ivana Gradečak, Nina Magdalenić-Veselko i Karlo Mihoci proveli su pet siječanjskih dana u kratkim rukavima jer je na Cipru bilo između 18 i 20 Celzijevih stupnjeva. Zapravo, Cipar ima svega 10-ak hladnih dana u godini pa smo istinski uživali šetajući uz more i jedući neki od najboljih sladoleda na svijetu – objasnili su u OŠ Ivanovec.

U travnju osnovnoškolci odlaze na novo putovanje u Španjolsku i tome se već sada jako vesele

Međimurski su učenici na Cipru posjetili tamošnju internacionalnu školu „The Heritage Private School“, u kojoj se sva nastava, osim učenja stranih jezika, izvodi na engleskom jeziku. Pohađaju je djeca koja dolaze iz imućnih obitelj pa ih tako, primjerice, na nastavu voze privatni vozači.

– Mnogo smo naučili u Cipru, a najviše o toleranciji, jer se kod njih ne pita tko je odakle, budući da školu pohađaju i u njoj podučavaju ljudi svih rasa, nacionalnosti i vjera te se svi odlično slažu. Stekli smo ne samo nova iskustva, već i nove prijatelje iz cijeloga svijeta – navode u OŠ Ivanovec.

Kući su se vratili puni dojmova uz obećanje da će primjere dobre prakse zasigurno primijeniti i u svojoj školi. U travnju odlaze na novo putovanje u Španjolsku i tome se već sada jako vesele.

Komentari

Komentara