Povežite se s nama

Život i društvo

Učenici iz Varaždinske županije sudjelovali na državnoj smotri LiDraNo u Vodicama

Objavljeno:

- dana

Ovogodišnja državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo za učenike osnovnih škola održavala se od 25. do 27. travnja u Vodicama gdje su se okupili najbolji mladi pisci, glumci i novinari iz cijele Hrvatske.

Učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije pokazali su svoju kreativnost, maštovitost i darovitost u dramsko-scenskom, literarnom i novinarskom izrazu.

Na državnoj smotri Varaždinska županija imala je tri predstavnika dramsko-scensko izrazu. Jan Rendić iz VI. OŠ Varaždin izveo je monolog „Ivica i Marica – Život (ni)je bajka“ (mentorica Martina Špičko), Katarina Ivančević iz II. OŠ Varaždin predstavila se monologom „Modne valute“ (mentorica Maja Šmic), a Lara Vađon iz OŠ Sveti Đurđ kazivala je pjesmu „Znam“ (mentorica Snježana Hranić).

U kategoriji literarnih radova sudjelovali su: Iva Plišo iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice s radom „Kad knjige progovore“ (mentorica Sanja Habek), Klara Blaži iz OŠ Novi Marof s radom „Jesen diši“ (mentorica Ljubica Bešenić) i Roko Herceg iz OŠ Cestica s radom „Sreća u očima jednog dječaka“ (mentorica Maja Skupnjak).

Rea Kanižić iz OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija predstavila je svoj novinarski rad „Život u fasciklu“ (mentorica Maja Priher). Školski list Klen OŠ grofa Janka Draškovića iz Klenovnika predstavila je urednica Lana Majhen (mentorica Marija Konjević).

Učenice OŠ Šemovec Lana Bogati i Klara Samoborec sudjelovale su kao autorice radijske emisije „Greška“ (mentorica Maja Vitković), a učenice OŠ Novi Marof Jasmina Bartolec i Emanuela Bencek predstavile su radijsku emisiju „Crvenkapica i tri praščića“ (mentorica Sunčica Križan-Kadi). Radijska emisija „Greška“ slušala se i na završnoj svečanosti.

Učenici su se iz Vodica vratili puni dojmova, inspiracije i novih iskustava; proširili su svoje vidike i sklopili nova prijateljstva, navela je mentorica Martina Špičko.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje