Povežite se s nama

Život i društvo

Učenici OŠ Visoko “uzeli” sve tri nagrade na Susretu dječjeg duhovnog stvaralaštva, uspješni i ostali učenici

Objavljeno:

- dana

U KRIŽEVCIMA

U Hrvatskom domu u Križevcima u subotu održana je završna svečanost 6. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Tom su prigodom dodijeljene nagrade učenicima najuspjelijih radova, likovni su radovi prikazani na prigodnoj izložbi „Božji cvjetnjak“, dio književnih radova javno je izveden, a najširi je izbor radova po žanrovima (poezija, proza, igrokazi) objavljen u zborniku „Za druge disati“.

U žanru poezije treću je nagradu osvojila učenica 6. razreda Osnovne škole Petrijanec Lana Domjan (mentorica Željka Rabuzin) za pjesmu „Na tragu…“.

Dodatnu nagradu u žanru poezije nagradu je dobila Marta Ivanek učenica 7. razreda (mentorica Ivana Nogić) iz Osnovne škole Ljubeščica za pjesmu „Nigdar niesi sam“.

U žanru igrokaza prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda osvojila je učenica 6. razreda OŠ Visoko Doroteja Adamić za igrokaz „Štefek”. Druga nagrada za igrokaz „Obloček“ pripala je Aniti Platnjak, učenici 7. razreda OŠ Visoko, a treću nagradu za igrokaz „Susret s anđelima“ osvojila je učenica 6. razreda također OŠ Visoko kraj Novog Marofa Leona Šurbek. Svima im je mentor bio Tibor Martan. Prvonagrađeni igrokaz „Štefek“  na svečanosti je izvela Dramaka grupa Osnovne škole Visoko.

Nakon završetka svečanosti prof. Nada Babić je u križevačkoj OŠ Ljudevita Modeca održala radionicu „Kršćanske vrednote u dječjem stvaralaštvu“ za mentore, a vjeroučiteljica s. Vinka Marović za učenike. Susret je završen posjetom knjižnici križevačke grkokatoličke katedrale.

Na natječaju su uz spomenute škole sudjelovali i učenici iz Katoličke osnovne škole svete Uršule iz Varaždina, učenici Osnovne škole Izidora Poljaka iz Višnjice, učenici Osnovne škole Sveti Đurd, Učenici Osnovne škole Trnovec iz Trnovca Bartolovečkog, učenici Osnovne škole Tužno te učenici Osnovne škole Vinica.
 

 

 

Izvor:
Foto: OŠ VISOKO

Život i društvo

„Priprema, pozor, van!“: Općini Petrijanec povelja za naj-akciju u 2020. godini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Protekle se godine Općina Petrijanec uključila se u provedbu aktivnosti akcije „Gradovi i općine – prijatelj djece”, kojoj je cilj potaknuti lokalnu zajednicu, udruge i pojedince, u uključivanje, poticanje aktivnosti i projekata usmjerenih na poboljšanje kvalitete života djece i mladih.

Središnji koordinacijski odbor akcije Društva “Naša djeca” dodijelio je ove godine Općini Petrijanec Povelju „Naj akcija u 2020.“ za uspješno proveden projekt pod nazivom „Priprema, pozor, van!“.

– Cilj je akcije uključivanjem djece u donošenje odluka, razvijanjem ideja te samom participacijom u njihovom ostvarivanju, poticati razmjenu iskustva, razvijati građanske i socijalne kompetencije te zadovoljiti potrebu za kretanjem i boravkom na otvorenom, što doprinosi općem poboljšanju zdravlja i koordinacije pokreta, a s krajnjim ciljem uređenja prostornih uvjeta za boravak na otvorenom. Usprkos epidemiološkoj situaciji planirane radionice uređenja vanjskog prostora škole, sportska radionica, čitaonica na otvorenom, ekološke radionice sadnje biljaka i sadnica drveća odrađene su u manjim grupama djece različitih dobnih uzrasta – ističu iz Općine.

Kako bi igrališta i otvoreni prostori ostali i dalje mjesta rekreacije, aktivnosti i okupljanja djece i mladih, u planu je Općine Petrijanec uređivanje učionice na otvorenom te sadnja drvoreda pored dječjih igrališta.

Podsjetimo, Općina Petrijanec je zadnjih godina uložila značajna sredstva u revitalizaciju dječjih igrališta. Tako je prošle godine napravljeno novo dječje igralište kod dječjeg vrtića u Petrijancu vrijedno 50.825 kuna sa nekoliko različitih kombiniranih igrala.

Također, napravljena su i nova igrališta u naseljima Družbinec, Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka ukupne vrijednosti 30.125 kuna.

Spomenimo i to da je Općina Petrijanec u rujnu 2018. godine donijela Odluku Općinskog vijeća o uključenju u akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece”, a ukupno je za Povelje i Pohvale za “Naj akcije” 2020. godine bilo prijavljeno 57 projekata.

Nastavite čitati

Život i društvo

Počelo podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Ludbrega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Grada Ludbrega raspisalo je oglas kojim se pozivaju građani, pravne osobe, političke stranke i udruge građana na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Ludbrega.

Javna priznanja Grada Ludbrega su:

  1. Proglašenje počasnim građaninom Grada Ludbrega
  2. Nagrada Grada Ludbrega za životno djelo
  3. Nagrada Grada Ludbrega
  4. Plaketa Grada Ludbrega
  5. Zahvalnica Grada Ludbrega

Podnositelji inicijativa za dodjelu javnih priznanja dužni su svoje pismene prijedloge na priloženom obrascu dostaviti Povjerenstvu za dodjelu javnih priznanja Grada Ludbrega, Trg Svetog Trojstva 14 na email: [email protected] te poštom ili osobno, i to najkasnije do 12. veljače 2021. godine.

Nastavite čitati