Povežite se s nama

Život i društvo

Učenici OŠ Visoko “uzeli” sve tri nagrade na Susretu dječjeg duhovnog stvaralaštva, uspješni i ostali učenici

Objavljeno:

- dana

U KRIŽEVCIMA

U Hrvatskom domu u Križevcima u subotu održana je završna svečanost 6. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Tom su prigodom dodijeljene nagrade učenicima najuspjelijih radova, likovni su radovi prikazani na prigodnoj izložbi „Božji cvjetnjak“, dio književnih radova javno je izveden, a najširi je izbor radova po žanrovima (poezija, proza, igrokazi) objavljen u zborniku „Za druge disati“.

U žanru poezije treću je nagradu osvojila učenica 6. razreda Osnovne škole Petrijanec Lana Domjan (mentorica Željka Rabuzin) za pjesmu „Na tragu…“.

Dodatnu nagradu u žanru poezije nagradu je dobila Marta Ivanek učenica 7. razreda (mentorica Ivana Nogić) iz Osnovne škole Ljubeščica za pjesmu „Nigdar niesi sam“.

U žanru igrokaza prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda osvojila je učenica 6. razreda OŠ Visoko Doroteja Adamić za igrokaz „Štefek”. Druga nagrada za igrokaz „Obloček“ pripala je Aniti Platnjak, učenici 7. razreda OŠ Visoko, a treću nagradu za igrokaz „Susret s anđelima“ osvojila je učenica 6. razreda također OŠ Visoko kraj Novog Marofa Leona Šurbek. Svima im je mentor bio Tibor Martan. Prvonagrađeni igrokaz „Štefek“  na svečanosti je izvela Dramaka grupa Osnovne škole Visoko.

Nakon završetka svečanosti prof. Nada Babić je u križevačkoj OŠ Ljudevita Modeca održala radionicu „Kršćanske vrednote u dječjem stvaralaštvu“ za mentore, a vjeroučiteljica s. Vinka Marović za učenike. Susret je završen posjetom knjižnici križevačke grkokatoličke katedrale.

Na natječaju su uz spomenute škole sudjelovali i učenici iz Katoličke osnovne škole svete Uršule iz Varaždina, učenici Osnovne škole Izidora Poljaka iz Višnjice, učenici Osnovne škole Sveti Đurd, Učenici Osnovne škole Trnovec iz Trnovca Bartolovečkog, učenici Osnovne škole Tužno te učenici Osnovne škole Vinica.
 

 

 

Izvor:
Foto: OŠ VISOKO

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati