Povežite se s nama

Život i društvo

Učenici osmih razreda VI. OŠ posjetili Vukovar i vidjeli strašne posljedice rata

Objavljeno:

- dana

DIO PROJEKTA

Dana 23. i 24. studenoga učenici 8. razreda VI. OŠ Varaždin zajedno s još nekoliko osnovnih škola Varaždinske županije boravili su u Vukovaru u sklopu projekta “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru”.

Projekt u organizaciji  Memorijalnog centara Domovinskog rata Vukovar omogućio je učenicima posjet dvorcu Eltz i Muzeju vučedolske kulture te mnogim memorijalnim lokacijama na širem području grada Vukovara.

Tako su učenici posjetili Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Masovnu grobnicu Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Vukovarsku bolnicu te MCDR – bivšu vojarnu 204. vukovarske brigade. Slušajući predavanja na temu “Domovinski rat” i “Bitka za Vukovar” učenici su saznali okolnosti koje su dovele do rata i vidjeli strašne posljedice rata na tom području. Završno predavanje simbolično se zvalo “Škola mira” i završilo je s jednom željom, a to je da nosimo mir u srcima.

Učenici svih škola sudjelovali su u Kvizu znanja u kojem su morali pokazati što su saznali u dvodnevnom posjetu Vukovaru. Prvo mjesto osvojila je 6. OŠ Varaždin te je time završen dojmljiv posjet Vukovaru koji se zasigurno neće zaboraviti.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/VI. OŠ Varaždin

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje