Povežite se s nama

Život i društvo

Učenici osmih razreda VI. OŠ posjetili Vukovar i vidjeli strašne posljedice rata

Objavljeno:

- dana

DIO PROJEKTA

Dana 23. i 24. studenoga učenici 8. razreda VI. OŠ Varaždin zajedno s još nekoliko osnovnih škola Varaždinske županije boravili su u Vukovaru u sklopu projekta “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru”.

Projekt u organizaciji  Memorijalnog centara Domovinskog rata Vukovar omogućio je učenicima posjet dvorcu Eltz i Muzeju vučedolske kulture te mnogim memorijalnim lokacijama na širem području grada Vukovara.

Tako su učenici posjetili Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Masovnu grobnicu Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Vukovarsku bolnicu te MCDR – bivšu vojarnu 204. vukovarske brigade. Slušajući predavanja na temu “Domovinski rat” i “Bitka za Vukovar” učenici su saznali okolnosti koje su dovele do rata i vidjeli strašne posljedice rata na tom području. Završno predavanje simbolično se zvalo “Škola mira” i završilo je s jednom željom, a to je da nosimo mir u srcima.

Učenici svih škola sudjelovali su u Kvizu znanja u kojem su morali pokazati što su saznali u dvodnevnom posjetu Vukovaru. Prvo mjesto osvojila je 6. OŠ Varaždin te je time završen dojmljiv posjet Vukovaru koji se zasigurno neće zaboraviti.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/VI. OŠ Varaždin

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje