Povežite se s nama

Život i društvo

Učenici osmih razreda VI. OŠ posjetili Vukovar i vidjeli strašne posljedice rata

Objavljeno:

- dana

DIO PROJEKTA

Dana 23. i 24. studenoga učenici 8. razreda VI. OŠ Varaždin zajedno s još nekoliko osnovnih škola Varaždinske županije boravili su u Vukovaru u sklopu projekta “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru”.

Projekt u organizaciji  Memorijalnog centara Domovinskog rata Vukovar omogućio je učenicima posjet dvorcu Eltz i Muzeju vučedolske kulture te mnogim memorijalnim lokacijama na širem području grada Vukovara.

Tako su učenici posjetili Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Masovnu grobnicu Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Vukovarsku bolnicu te MCDR – bivšu vojarnu 204. vukovarske brigade. Slušajući predavanja na temu “Domovinski rat” i “Bitka za Vukovar” učenici su saznali okolnosti koje su dovele do rata i vidjeli strašne posljedice rata na tom području. Završno predavanje simbolično se zvalo “Škola mira” i završilo je s jednom željom, a to je da nosimo mir u srcima.

Učenici svih škola sudjelovali su u Kvizu znanja u kojem su morali pokazati što su saznali u dvodnevnom posjetu Vukovaru. Prvo mjesto osvojila je 6. OŠ Varaždin te je time završen dojmljiv posjet Vukovaru koji se zasigurno neće zaboraviti.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/VI. OŠ Varaždin

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati