U I. osnovnoj školi Čakovec aktivno rade na razvoju digitalnih vještina učenika, učitelja i stručnih suradnika.

Niz godina ulažu u informacijsko-komunikacijsku tehnologiju i trajnu edukaciju o primjeni tehnologije u obrazovanju.

Škola je nedavno prihvatila poziv i partnerstvo u Erasmus+ projektu „Cloud Computing and Social Media in Primary Education“ s partnerima iz Poljske, Portugala, Italije i Španjolske.

Aktivnosti

Ciljevi projekta su neprekidno razvijanje odgovornog i inovativnoga korištenja tehnologije, suradnja i razmjena iskustava među partnerima te razvoj inovativnih scenarija učenja s ciljem razvoja digitalnih vještina svih sudionika u projektu.

Domaćin prvoga transnacionalnog sastanka te prve kratkoročne razmjene učenika u okviru Erasmus+ programa bila je I. OŠ Čakovec. Školu je posjetilo 20-ak učenika iz Španjolske, Portugala, Italije i Poljske, koji su tjedan dana u međunarodnim timovima učili programirati u različitim programskim jezicima koristeći Ozobotove, micro:bitove i Alpha robote.

Izrađivali su i vlastite 3-D modele te su razvijali računalno razmišljanje koristeći iPad Lab i Osmo. Aktivno su sudjelovali na radionicama programiranja u Swift Playground okružju u iTrainer Apple certificiranom obrazovnom centru, Hrvatskom robotičkom savezu, a o najnovijoj tehnologiji izrade digitalnih obrazovnih sadržaja učili su prilikom posjeta Školskoj knjizi.

Škola već niz godina ulaže u informacijsko-komunikacijsku tehnologiju

Učenici te čakovečke osnovne škole u okviru Erasmus+ projekta „Young Entrepreneurs in Action“ priključili su se i obilježavanju Europskoga tjedna novca. Od 25. do 29. ožujka učenici su uz kolege iz Portugala, Turske, Italije i Rijeke boravili na kratkoročnoj razmjeni učenika u češkoj partnerskoj školi u Velikoj Bistrici.

– Kratkoročna razmjena učenika održana je u vrijeme obilježavanja Europskoga tjedna novca pa su učenici i njihovi učitelji prigodno učili i radili u međunarodnim timovima razvijajući vlastitu financijsku pismenost i poduzetničke vještine – objašnjavaju iz I. OŠ Čakovec.

Svi sudionici sudjelovali su na radionici planiranja godišnjega kućnog budžeta, aktivno su sudjelovali u radionicama izrade različitih predmeta, razvijali vlastitu financijsku pismenost, učili o riziku, različitim valutama i slično.

Posjetili su i Fort Science – interaktivni znanstveni muzej koji na razigran i zabavan način predstavlja prirodne i društvene znanosti, a upoznali su i povijest, geografski značaj, kulturu i tradiciju regije i grada Olomouc.

Čakovečku školu predstavljali su učenici Andro Golub, Marko Šarić, Dora Gašparić, Irina Šincek i Sara Barić u pratnji učitelja Branka Vujnovića, Filipa Cara i Ivane Ružić.

Komentari

Komentara