Povežite se s nama

Sport

Učenička nogometna reprezentacija Varaždina gostovat će u Kini

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin u utorak je posjetilo šesteročlano izaslanstvo predstavnika pokrajine Guanshanhu  i Grada Guiyang  iz Kine.

Na prijemu i radnom sastanku u Gradskoj vijećnici zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i Wang Xiaohui, predstavnik lokalne vlade pokrajine Guanshanhu potpisali su Memorandum  o razvijanju suradnje škola nogometa između Grada Varaždina i te kineske pokrajine.

Navedenu suradnju inicirali su predstavnici agencije JMP Action sports Zhaoyan Zhang i Zoran Ivančić koji su već ovog ljeta vrlo uspješno organizirali gostovanje nekoliko ekipa mladih nogometaša iz Kine u Varaždinu.

Kako je naglašeno tijekom razgovora u Gradskoj vijećnici, obje će strane nastojati još više ojačati suradnju na području obrazovanja i sporta, posebno nogometa mlađih uzrasnih kategorija igrača.

Tijekom boravka u Varaždinu, kinesko izaslanstvo posjetilo je i Stadion Sloboda gdje se susrelo s Denisom Mladenovićem, članom Gradskog vijeća i predstavnikom Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Najavljeno je kako će u srpnju slijedeće godine stotinjak mladih kineskih nogometaša pohađati školu nogometa u Varaždinu. Također je predloženo da se formira i svojevrsna učenička nogometna reprezentacija Varaždina koja bi boravila na uzvratnom posjetu u Kini.

Tijekom boravka u Hrvatskoj, izaslanstvo iz Kine posjetit će Prvu privatnu Gimnaziju u Varaždinu, školu u Ljubešćici te škole u Međimurju.

Sport

Varaždinska Sloboda treći klub u Hrvatskoj po uspješnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: AK Sloboda

Prošla 2021. godina bila je i više nego uspješna za varaždinsku atletiku i Atletski klub Sloboda.

Prema osvojenim medaljama na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske varaždinski klub nalazi se na 3. mjestu po uspješnosti.

– U konkurenciji sa više od 60 klubova iz cijele Hrvatske 3. mjesto izniman je uspjeh za klub veličine našeg – ističu iz AK Sloboda.

Od ukupne 52 osvojene medalje varaždinski klub ima 27 zlatnih, 12 srebrnih i 13 brončanih.

– Važno je spomenuti kako zbog ozljeda i nastupima na velikim europskim i svjetskim natjecanjima naši atletičari nisu bili u mogućnosti nastupati na svim domaćim natjecanjima. Ovo je veliki rezultat za sve naše članove i osvajače medalja, trenere i vodstvo kluba – zaključuju iz varaždinskog kluba.

Nastavite čitati

Sport

Dario Melnjak produžio ugovor s Hajdukom do ljeta 2024. godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HNK Hajduk

Dario Melnjak u četvrtak, 20. siječnja produžio je ugovor s Hajdukom za još dvije godine, odnosno do ljeta 2024. godine. 

Dvadesetdevetogodišnji lijevi bočni stigao je u Hajduk u rujnu 2021. godine kao slobodan igrač te je od tada odigrao 13 službenih utakmica u kojima je zabilježio dvije asistencije. 

– Moj put u Hajduku tek je počeo, predstoji mi još puno toga za pokazati i napredovati. Osobno želim mnogo toga ostvariti, a s Hajdukom to mogu. Ova odgovornost čini me još boljim, zahtjevnijim pred samim sobom i pozitivno sam uzbuđen zbog nastavka suradnje. Sve smo se lako dogovorili već u rujnu prošle godine, a sada smo samo potvrdili obostrano povjerenje – rekao je Dario Melnjak nakon produženja ugovora. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje