Povežite se s nama

U fokusu

Kišić ne poznaje dobro srednjoškolca iz Ludbrega, a učio ga politici na radionici

Objavljeno:

- dana

Novi detalji afere Kišić-Bajsić

– Žrtva sam klasičnog podmetanja – ustvrdio je dožupan Alen Kišić nakon što ga je 17-ogodišnji učenik Srednje škole Ludbreg prvo optužio da ga je umiješao u politička podmetanja, a potom mu se javno ispričao. Tko je manipulirao s maloljetnikom, trebala bi rasvijetliti policijska istraga. Međutim, nije sporno da postoje veze između Kišića kao dožupana zaduženoga za školstvo i člana SDP-a i Ivane Pomahač kao županijske vijećnice SDP-a, nastavnice u školi i dječakove razrednice, ali i SDP-ove članice Školskog odbora Ivane Škorjanec.

Svi oni su se u javnosti pojavljivali zajedno sa 17-ogodišnjim učenikom, koji je u drugoj polovici 2015. i u prvoj polovici 2016. godine bio aktivni član SDP-a.

O tome svjedoče fotografije na Facebooku koje su na svojim službenim profilima objavljivali Forum mladih Varaždinske županije i Forum mladih Ludbreg, ali i SDP Varaždinske županije. Učenik se pojavljuje na fotografiji s predizbornog skupa u jesen 2015. u Ludbregu, gdje je s dožupanom Kišićem, tadašnjim ministrom u Vladi Sinišom Hajdašem Dončićem, ludbreškim gradonačelnikom Dubravkom Bilićem, kao i članicom Školskog odbora Ivanom Škorjanec. Tu je i zajednička fotografija učenika iz 2015. s Ivanom Škorjanec i Ivanom Pomahač s jedne od SDP-ovih humanitarnih akcija u Ludbregu.

Radionica

Ipak, najviše pitanja otvara događaj iz siječnja prošle godine. U Varaždinskim Toplicama je tamošnji Forum mladih SDP-a tada organizirao radionicu pod nazivom “Osnove političkog djelovanja”. Polaznik je bio 17-ogodišnjak iz Ludbrega zajedno s članicom Školskog odbora Ivanom Škorjanec, ali i dožupanom Kišićem. O tome također svjedoči zajednička fotografija.

Učenik je aktivno sudjelovao u službenim aktivnostima te stranke sve do svibnja 2016. Sam je objavio da od 18. svibnja više nije član Foruma mladih SDP-a. Ubrzo nakon toga počinje kontaktirati s Danielom Ninčević iz Svjetskoga dječjeg parlamenta, ženom koja, kao što se pokazalo, lažno prikazuje da ima čak i podršku Hrvatskog sabora. Ona ga počinje spominjati kao prvoga mladog ministra znanosti, da bi mu “titulu” dodijelila početkom listopada.

Mjesec dana poslije, 30. studenoga, nastaje sporni zapisnik u Srednjoj školi Ludbreg. Čini se da su dugo gomilani i zataškavani problemi eskalirali tijekom siječnja.

Izvor:
Foto: Facebook

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!