Povežite se s nama

Međimurje

Učenike u Osnovnoj školi Nedelišće dočekao novi, moderan dnevni boravak

Objavljeno:

- dana

Nova školska godina posebno je uzbudljiva prvašićima, a 32 učenika prvih razreda Osnovne škole Nedelišće koji su prošloga tjedna krenuli na obrazovno putovanje pozdravili su župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak.

Dobrodošlicu prvašićima koji su u školu stigli u pratnji roditelja poželio je ravnatelj Ivica Paić koji ih je upoznao s njihovim učiteljima, novim obavezama i izazovima.

– Za naše prvašiće i njihove roditelje danas je važan dan, dan kada započinje najvažnije razdoblje njihova života, a siguran sam da će im ova škola pružiti sigurnost i zadovoljstvo te da će biti mjesto u kojem će učiti, družiti se, stjecati nova prijateljstva, znanja i iskustva – poručio je župan Posavec, poželjevši poželio što sretniju i uspješniju školsku godinu.

Ulaganje u obrazovanje

Osnovna škola Nedelišće jedna je od najvećih škola u Međimurju, a kako bi se stvorili što bolji uvjeti rada za 415 učenika i djelatnike škole, tijekom ljetnih mjeseci završeni su radovi na rekonstrukciji ulaza i prizemlja školske zgrade.

Uređeni su novi prostori za rad pedagoga i školske djelatnike, nova prostorija za primanje roditelja, a učenici su dobili moderan dnevni boravak u kojem će moći provoditi vrijeme tijekom odmora.

Cijela investicija vrijedna je 550.000 kuna, a načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak najavio je da će uskoro krenuti priprema dokumentacije za projekt izgradnje nove školske zgrade za koju imaju velike planove.

U najavljenim investicijama imaju veliku potporu Županije, koja ulaganjem u obrazovanje želi svim učenicama i učenicima osigurati uvjete rada koje zaslužuju, kako bi mogli razvijati svoje znanje i sposobnosti, a upravo su svoj glazbeni talent i vještinu na svečanosti povodom prvog dana nastave i završetka radova predstavile učenice OŠ Nedelišće Tara Vidović i Magdalena Dobranić u pratnji prof. Zvonimira Hajdarovića.

Međimurje

Do 23. siječnja prikupljaju se prijedlozi kandidata u izboru za najsportaše Međimurja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije i ove godine poziva na predlaganje kandidata za izbor najboljih sportaša Međimurja u 2021. godini. Klubovi mogu dostaviti ime po jednog kandidata iz svojeg sporta u kategorijama: najboljih sportašica i sportaša, ženske ekipe i muške momčadi te para, štafete ili posade. Predloženi kandidati trebali bi biti pojedinci i ekipe koji su članovi klubova i udruga s područja Međimurske županije te koji su ostvarili najbolji uspjeh u svom sportu.

Također, klubovi mogu dostaviti prijedloge za nagradu „Darovite sportašice i sportaši“, a kriteriji za nominaciju su: prvo mjesto na državnom prvenstvu mlađih kategorija, reprezentativni status, kategorizacija Hrvatskog olimpijskog odbora i da kandidat nije dosada nagrađivan kao daroviti sportaš.

Klubovi mogu slati i prijedloge za dodjelu priznanja „Franjo Punčec“ koje se dodjeljuje kao priznanje za životno djelo i godišnje priznanje.

Županijska Zajednica športskih udruga i saveza u suradnji s Udrugom sportskih novinara Međimurja i ove će godine izabrati dobitnika natječaja u izboru „Sportski fair-play potez 2021. godine“.

U obzir će doći svi prijedlozi koji budu dostavljeni do 23. siječnja.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju 208 novopozitivnih, preminuo je muškarac (76)

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 370 uzoraka, od čega je evidentirano 208 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 56,2% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 138 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 181. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 97 117 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 41 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 8 pacijenata, otpušteno je 9 pacijenata, 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Preminula je muška osoba, stara 76 godina.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 10. 1. 2022. do 16. 1. 2022. godine, 273 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 75 na području grada Mursko Središće, 102 na području grada Preloga, 40 na području općine Belica, 23 na području općine Dekanovec, 22 na području općine Domašinec, 14 na području općine Donja Dubrava, 36 općine Donji Kraljevec, 3 općine Donji Vidovec, 31 općine Goričan, 16 općine Gornji Mihaljevec, 41 općine Kotoriba, 49 općine Mala Subotica, 117 općine Nedelišće, 21 općine Orehovica, 30 općine Podturen, 20 općine Pribislavec, 39 općine Selnica, 30 općine Strahoninec, 21 općine Sveta Marija, 48 općine Sveti Juraj na Bregu, 35 općine Sveti Martin na Muri, 48 općine Šenkovec, 22 općine Štrigova i 17 općine Vratišinec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje