Povežite se s nama

U fokusu

Učitelj iz N. Marofa na Dan sjećanja na žrtve holokausta brutalno izvrijeđao Židove i druge manjine

glavobolja depresija rad

Objavljeno:

- dana

Učitelj Osnovne škole Novi Marof jučer je, povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, na Facebooku imao rijetko viđen ispad o Židovima, Srbima i drugim manjinama kojima, između ostalog, poručuje da “puše debelu ku****” i da se “gube u svoje matične države”.

Sekovanić, nastavnik je glazbene kulture u Novom Marofu, a komentar je ostavio na Facebook profilu portala Čitaj knjigu, specijaliziranog za literarne preporuke, a na kojem je prigodno objavljena preporuka za popularni roman Kradljivica knjiga, piše telegram.hr. Djelo, kojem je radnja smještena u nacističku Njemačku, izazvalo je gomilu reakcija, likeova, komentara u kojima su ljudi odali počast žrtvama nacističkih progona. A onda se sa svojom tiradom uključio i Sekanović.

“Za ne povjerovati je kolike su Hrvati, kao narod, ovce..! svaki drek na ovom svijetu nam stavlja na savjest osjećaj krivice, stalno žigosanje nekakvog ustaštva,.. Srbi i Židovi su tu tate mate.. pa, gispodo draga, pušite debelu kručinu.. ustaše ko i partizani su pitanje prošlosti prije milijun godina.. a dragi Židovi, Srbi, Ukrajinci, Albanci i sve ostale manjine, ako vam sr ne sviđa u našoj državi koja vas jaako dobro mazi i pazi, gubite se u svoje matične države i da ste kuš!! imate doma svoju mamu, pa njoj cendrajte. Ovo je Hrvatska, a mi smo narod Hrvatski, pizda vam materina!!”, napisao je učitelj komentar, a koji je u međuvremenu obrisao.

Iz ovog medija su nazvali Sekovanića, koji je jutros bio na svom radnom mjestu u osnovnoj školi Novi Marof, i zamolili ga da pojasni zašto ga toliko ljuti prisjećanje na zločine u Drugom svjetskom ratu. Odmah na početku razgovora priznao je da je on autor komentara. “Da, ja sam to napisao, ali taj status sam odmah izbrisao”, rekao nam je gospodin. “Malo se popilo, bio je takav dan, pisao sam u afektu, ali izbrisao sam status.”

U fokusu

Pacijent sa slomljenim rebrom u OB Varaždin čekao nalaz dva i pol sata, evo što kažu iz Bolnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stara kirurgija OB Varaždin, ravnateljstvo

U redakciju Regionalnog tjednika javila nam se čitateljica koja se požalila na dugo čekanje njezinog oca sa slomljenim rebrom na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (kirurgija) Opće bolnice Varaždin u vrijeme kada tamo nije bilo drugih pacijenata.

Naime, kako kaže, njezin otac je u četvrtak, 20. siječnja, u večernjim satima pao i slomio rebro te je primljen na Hitnu u Varaždinu, a nakon RTG-a je čekao gotovo dva i pol sata na daljnju obradu.

– Učinjen mu je RTG i oko 19 sati mu je rečeno da će liječnik/liječnica doći za 10 minuta za daljnju obradu, no on je u zgradi OHBP-a – kirurgije sjedio u čekaoni i liječnika/liječnicu čekao gotovo dva i pol sata, odnosno do 21:30, kada mu je izvađena krv i tada su pregledane slike. Jedva je disao – rekla je čitateljica te dodala da do tog vremena u bolničkim prostorijama nije bilo nikoga od medicinskog osoblja ni drugih pacijenata, a poslala nam je i video iz kojeg je to vidljivo.

Kako bismo doznali o čemu je riječ, odnosno koji je razlog dugom čekanju unatoč činjenici da tamo nije bilo drugih pacijenata, poslali smo upit varaždinskoj Bolnici.

Odgovor ravnatelja Damira Poljaka donosimo u cijelosti:

„Dana 20. siječnja 2022. godine u 19:11 sati pacijent je zaprimljen u OHBP-kirurgija Opće bolnice Varaždin. Pregledan je, procijenjena je razina hitnosti te je po pregledu upućen na radiološku obradu (snimke prsnog koša i rebara). Nalaz očitanih slika stigao je u 21:32 sati. Temeljem nalaza RTG snimki indicirana je dodatna radiološka obrada (UZV) abdomena kao i dodatna laboratorijska  dijagnostika. Po pristizanju nalaza pacijent je otpušten na kućno liječenje u 22:18 sati.

Svjesni smo da se to pacijentu ili obitelji doima kao dugo čekanje, no isto tako moramo biti svjesni da je u ta tri sata učinjen pregled liječnika,  RTG snimke, UZV trbuha kao i laboratorij. Važno je napomenuti da dežurni liječnici radiologije Opće bolnice Varaždin osim hitne kirurške ambulante rješavaju dijagnostičke upite sa svih drugih hitnih radilišta Opće bolnice Varaždin te se stoga može desiti čekanje na tražene nalaze. Laboratorijske pretrage kao takve zahtijevaju vrijeme za obradu nalaza koje je uvjetovano tehnološkim parametrima. Radimo na optimiziranju sustava te se trudimo ubrzati obradu pacijenata u hitnim službama, no kraća čekanja mogu se desiti kao što se dešavaju i u svim hitnim službama u svijetu. 

S poštovanjem,

ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, mag. soc. geront.“

Nastavite čitati

U fokusu

Iznenada preminuo generalni direktor čakovečkoga Ferro-Preisa Marijan Nöthig (49), rodom iz Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ferro-Preis

Iz čakovečkog Ferro-Preisa javili su da nas je u 50. godini života iznenada napustio generalni direktor te tvrtke.

– S neopisivom tugom i nevjericom javljamo da je prije dva dana iznenada preminuo naš generalni direktor Marijan Nöthig, u dobi od samo 49 godina.

Nedostajat će nam njegova predanost i strast prema poslu, energija i njegov optimizam.

Naše misli sada su uz njegovu tugujuću obitelj, za koju je živio svim svojim srcem.

Počivao u miru – stoji na službenoj Facebook stranici tvrtke.

Marijan Nöthig rođen je u Varaždinu 1972. godine. Diplomirao je na FER-u u Zagrebu. Obnašao je više rukovodećih funkcija u raznim tvrtkama. U Ferro-Preisu je bio od 2011. godine, a generalnim direktorom tvrtke postao 2019. godine. Tvrtka je jedna od najvećih ljevaonica na našim prostorima.

Posljednji ispraćaj održat će se na varaždinskom groblju u srijedu, 26. siječnja u 14 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje